Autonieuws

BMW X4 M40i: opstap naar de X4 M

BMW heeft een voorlopige topversie voor de X4 gepresenteerd. Die heet X4 M40i en mag, als straks de X4 M er is, zich positioneren tussen de M-loze topversies en de 'echte' M. Is het daarmee een slappe hap? Nee zeker niet, alleen niet zo heet als de X4 M zal worden.

Met de M Performance-modellen vult BMW een gat op dat Audi sinds jaar en dag al met haar S-modellen doet. Ze zijn niet zo heet als de RS'en, maar wel degelijk meer op sportiviteit gericht. BMW presenteert nu van de X4 ook zo'n versie genaamd X4 M40i.

Sportieve aankleding
Dat sportieve wordt natuurlijk in de verf gezet met de nodige accessoires. Van bumpers tot velgen en van sierlijsten en luchthappers tot sportstoelen. Ook aangepaste wijzerplaten, speciale interieurlijsten en een sportiever uitlaatsysteem behoort tot de lijst.

Sneller
Het hart van de coupé-achtige SUV is een 3.0 liter zescilinder turbomotor. Daar perst BMW 360 pk uit. Voldoende voor een sprinttijd van 4,9 tellen - zes tienden sneller dan de 35i (met in de basis dezelfde motor) die tot dit moment bovenaan het gamma stond. Op de topsnelheid heeft het echter geen invloed - die is nog steeds elektronisch begrensd op 250 km/h.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe BMW X4 te koop vanaf € 62.995,-

Autonieuws
Nieuwe BMW X4 te koop vanaf € 62.995,-
> Artikel lezen

Tada! Nieuwe BMW X4 heeft gespiekt bij Mercedes GLC Coupé

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.