Autonieuws

Bloodhound's recordauto is klaar voor 1.700 km/h

Al jarenlang werkt Bloodhound aan de ontwikkeling van een 'auto' om het snelheidsrecord op land te verbreken. En dan niet zomaar te verbreken, maar te verpletteren. Het huidige record staat op 1.228 km/h. Bloodhound wil dat met 1.700 km/h voor zeer lange tijd in handen nemen.

We hebben je al eerder verteld over de Bloodhound SSC, de recordauto waarmee de Britten een gooi willen doen naar deze prestigieuze titel. Maar het mooie is dat Bloodhound ons vandaag ook bevestigt er echt klaar voor te zijn. De auto is klaar, de techniek nog verder verbeterd en het team heeft alle voorbereidingen achter de rug. Tijd om de SSC naar buiten te rollen en in de praktijk te gaan beproeven.

Eerste testen
De eerste test zal komend voorjaar plaatsvinden in Engeland. Daar wordt voor het eerst de 300 km/h aangetikt. In augustus 2016 wil het team afreizen naar Zuid-Afrika om iets over de 1.200 km/h te kunnen noteren. Gaat dat allemaal goed, dan moet in 2017 de 1.700 km/h worden behaald.

99.000 pk
Om nog even de indrukwekkende cijfers erbij te pakken: de Bloodhound SSC wordt aangedreven door een Rolls-Royce straalmotor uit de Eurofighter Typhoon in combinatie met een supercharged V8 van Jaguar. Dat moet samen een vermogen van ruim 99.000 pk genereren. Ja, 99 duizend peekaa. Vanuit stilstand naar de topsnelheid van 1.700 km/h? Dat moet in 55 seconden gepiept zijn. Ongelofelijk he! Dat vinden wij ook nog steeds, maar het lijkt erop dat dit in 2017 toch realiteit zal worden.

Gerelateerde artikelen

Geen opvolger, wel nog een facelift voor Audi R8

Spyshots
> Artikel lezen

Eerste technische specificaties nieuwe BMW 8-serie

Autonieuws
> Artikel lezen

En zo is de nieuwe Audi A1 ineens nagenoeg stickerloos

Spyshots
> Artikel lezen

Twee keer kijken naar gefacelifte Hyundai i20

Autonieuws
Twee keer kijken naar gefacelifte Hyundai i20
> Artikel lezen

Wegdromen bij de 1.360 pk sterke DS X E-tense

Autonieuws
> Artikel lezen

Gumpert draagt veredelde Nissan GT-R op aan dochter

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.