Autonieuws

De nieuwe Audi A4 Allroad: zo wordt 'ie

Volvo (V70 Cross Country), Subaru (Outback) en Audi (A6 Allroad) behoren tot de grondleggers van dit segment. Feitelijk de echte crossover, want meer kruising tussen een stationwagon en een SUV kun je eigenlijk niet krijgen. Van de nieuwe Audi A4 (Avant) komt wederom ook een Allroad. En dit is hoe wij denken dat die eruit zal zien.

Het concept van de nieuwe A4 Allroad zal gelijk zijn aan zijn voorganger en diens grotere broer (de A6). Dat betekent dat de grille en bumpers meer een off-road-look krijgen, de spatborden breder lijken dankzij aangezette kunststof elementen en Audi bovendien speciale wielen voor het model levert.

Meer bodemvrijheid en speciale elektronica
Maar het gaat verder dan puur optische opsmuk. De auto staat daadwerkelijk enkele tientallen millimeters hoger op zijn poten en heeft daardoor meer bodemvrijheid. Bij de huidige A4 Allroad is dat 37 mm meer waardoor de auto op een slechts 20 mm mindere bodemvrijheid dan de Q5 uitkomt. Voor de aandrijving is er uiteraard quattro. Dat is gekoppeld aan ESP en ABS die speciaal zijn afgestemd voor rijden op onverharde wegen. Je moet daarmee ook daadwerkelijk een eindje kunnen komen als je het asfalt verlaat.

Wij verwachten de A4 Allroad eind 2016 op de markt.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe Audi A4 allroad te koop vanaf de zomer

Autonieuws
Audi A4 Allroad
> Artikel lezen

Orderboeken nieuwe Audi A4 Allroad geopend

Autonieuws
Orderboeken nieuwe Audi A4 Allroad geopend
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.