Autonieuws

Thunder Power opent aanval op Tesla

Naast Porsche wil ook Thunder Power het opnemen tegen de Tesla Model S. Thunder wie? Ja, het is hoog tijd dat we deze Taiwanese fabrikant eens onder de loep nemen.

Thunder Power klinkt voor de meesten onbekend in de oren, maar het bedrijf is wel degelijk geen groentje in de technologische industrie. Al in 1987 begon de Taiwanese fabrikant onder de bedrijfsnaam Motomax als producent en ontwikkelaar van technologische producten voor thuisgebruik. Vijf jaar geleden startte Thunder Power echter in Italië met de ontwikkeling van een elektrische auto samen met gerenommeerde partnerbedrijven Bosch, Dallara, CSI en designhuis Zagato.

Déjà vu
Het resultaat van die samenwerking is een uiterst flamboyant ogende sedan met indrukwekkende specificaties. Sterker, het is alsof we dit al eens eerder hebben gezien. En warempel, als we onze database er op naslaan duikt daar ineens de soortgelijke nanoFlowcell Quant F uit Lichtenstein op. Ook dat is zo'n eigenaardige alternatieveling die Tesla graag in z'n hemd wil zetten.

Powerhouse met 435 pk
Afijn, hoewel niet zo immens krachtig als de Quant F doet de Thunder Power zijn naam zonder meer eer aan met de keuze uit een 313 of 435 pk sterke aandrijflijn. Opteer je de laatste dan ligt een topsnelheid van 250 km/h binnen de mogelijkheden. De bekende sprint van nul naar honderd doet de elektrische sedan binnen de vijf seconden. De minder krachtige variant doet hier overigens zes seconden over en haalt een respectabele topsnelheid van 210 km/h.

Forse actieradius
Nog veel interessanter is het om te melden dan de elektrische power-sedan over een lithium-ion accupakket beschikt met 125 kWh. Volledig opgeladen zorgt deze voor een actieradius van 650 kilometer, een afstand waar Tesla maar wat jaloers op is.
Ook indrukwekkend is de duur van bijladen. Is Thunder Power 'stroom'-loos, dan volstaat slechts een half uur opladen voor een range van 300 km. Kortom, de Thunder Power klinkt veelbelovend, maar de grote hamvraag is of de auto er ooit komt. 'Veel geschreeuw en weinig wol' komt helaas maar wat vaak voor in autoland. We houden jullie op de hoogte!

Gerelateerde artikelen

Volkswagen's meest verkochte product in 2017 is...

Autonieuws
Volkswagen's meest verkochte product in 2017 is...
> Artikel lezen

'Audi TT Roadster en A5 Cabrio eruit, A4 Cabrio er weer in'

Autonieuws
Audi TT Roadster en A5 Cabrio eruit, A4 Cabrio er weer in
> Artikel lezen

Gefacelifte Kia Sportage nu al naakt gespot

Spyshots
> Artikel lezen

Prijzen nieuwe Ford Fiesta ST en Active bekend

Autonieuws
Prijzen nieuwe Ford Fiesta ST en Active bekend
> Artikel lezen

Volkswagen koopt EV-accu's in plaats van Tesla

Autonieuws
Volkswagen koopt EV-accu's in plaats van Tesla
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.