Autonieuws

BMW 740e (15% bijtelling) verder uitgelicht

BMW's plan is om van iedere modelserie een hybride of plug-in hybride uit te brengen en daar hoort de nieuwe 7-serie ook bij. Na de schijnwerpers te hebben gericht op de 225xe en 330e is het zodoende nu de beurt aan de 740e.

De BMW 740e, die er ook met verlengde wielbasis en xDrive-vierwielaandrijving komt, combineert al het goede (en slechte) van iedere andere 7-serie met verbruikscijfers waar zelfs de nieuwe Toyota Prius een puntje aan kan zuigen. Althans, in theorie en enkel als je het maximale uit de aandrijftechniek van de Beierse stekker-limousine haalt. En dat betekent zo veel mogelijk elektrisch rijden (tot 120 km/h) en dat bij voorkeur op momenten en op een manier dat de opgegeven elektrische actieradius van 40 kilometer ook daadwerkelijk benadert kan worden.

Drie rijmodi
Drie modi's steunen de bestuurder zo efficiënt mogelijk te rijden: Auto eDrive, Max eDrive voor volledig elektrisch rijden en Battery Control als je de elektrische energie wil bewaren voor later, bijvoorbeeld in de stad. Uitgerust met xDrive kunnen de 740e en 740Le, de lange versie, overigens 3 kilometer minder ver geraken op enkel de elektromotoren.

1 op 50
Zijn de accu's leeg, dan neemt een viercilinder-turbobenzinemotor het over. Hoeveel vermogen die verbrandingsmotor zelfstandig levert meldt BMW niet, enkel het systeemvermogen van 326 pk wordt vrijgegeven. Dankzij dit hoge gecombineerde vermogen kan de 740e in 5,6 seconden naar 100 km/h accelereren als het moet en bij de xDrive-uitvoering verloopt dat zelfs nog een tiende vlotter. Puike cijfers voor een toplimousine, en zo ook het gemiddelde verbruik. Meer dan 2,1 l/100 km heeft deze Siebener namelijk niet nodig in de New European Driving Cycle, beter bekend als de NEDC-cyclus.

15 of 21% bijtelling
Dan de CO2-uitstoot. Volgens de zojuist genoemde meetcyclus komt die uit op 49 g/km voor de achterwielaangedreven 740e en dat is nipt voldoende om vanaf 2016 in aanmerking te komen voor de zeer aantrekkelijke bijtelling van 15%. Nu is al zeker dat de xDrive-versies het in Nederland minder goed zullen doen, want die komen niet verder dan 53 g/km, wat 21% bijtelling betekent. Het is dan ook nog niet zeker of BMW Nederland deze modellen gaat voeren. Prijzen volgen ook nog.

Gerelateerde artikelen

Diamanten-inleg voor BMW 750Li Individual

Autonieuws
BMW 750Li xDrive Individual
> Artikel lezen

'Mid-cycle facelift' voor BMW 7-serie in aantocht

Spyshots
'Mid-cycle facelift' voor BMW 7-serie in aantocht
> Artikel lezen

BMW viert jubileum 7-serie met Edition 40 Jahre

Autonieuws
BMW viert jubileum 7-serie met Edition 40 Jahre
> Artikel lezen

M760Li xDrive: de Alpina B7 van BMW

Autonieuws
BMW M760Li xDrive
> Artikel lezen

100 keer BMW Individual 7-serie The Next 100 Years

Autonieuws
BMW Individual 7 Serie THE NEXT 100 YEARS
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.