Autonieuws

Hyundai presenteert WRC-kanon voor 2016

Na drie keer op rij de kampioenstitel te hebben gepakt, vindt Hyundai het welletjes voor Volkswagen. Dit is het nieuwe, 300 pk sterke rallykanon van de Zuid-Koreanen, die sinds 2014 deelnemen in het WRC. Met dank aan testrijder en landgenoot Kevin Abbring.

Om een WRC-kampioenschap op je naam te schrijven hoef je niet per se rallyrondes te winnen, maar het helpt zeker en het Hyundai Motorsport Team heeft in de twee seizoenen dat het actief is op het hoogste niveau van de rallysport slechts één keer op het 'gouden' podium gestaan. Nota bene in het hol van de leeuw, in Duitsland.

In alles beter
Om de Volkswagen Polo WRC in 2016 te verslaan heeft Hyundai haar nieuwe kanon gestoeld op de nieuwe i20 zoals die sinds een kleine jaar in de showrooms staat. Op zich zeg dat niet zoveel, want WRC-auto's hebben eigenlijk enkel nog visuele raakvlakken met de straatversies waarop ze zijn gebaseerd. Onderhuid gaat het er zo anders aan toe. Maar ook op dat gebied heeft Hyundai met de nieuwe i20 WRC een stap gemaakt.

Zo is de gewichtsbalans verbeterd, de aandrijflijn efficiënter dan voorheen en de aerodynamica toegenomen. 100% klaar is de auto – die tevens als boegbeeld van het pas opgerichte Hyundai N fungeert – echter nog niet. Er zijn altijd verbeterpuntjes en aan testrijder Kevin Abbring om daar het maximale uit te halen. Samen met de WRC-rijders Dani Sordo (Spanje), Hayden Paddon (Nieuw-Zeeland) en Thierry Neuville (België) natuurlijk.

Hyundai N?
Jazeker, het kersverse sportlabel van Hyundai. Met de N verwijzend naar Namyang, daar waar het Koreaanse R&D-centrum van Hyundai staat en de Nürburgring, waarlangs het Koreaanse merk haar belangrijkste testfaciliteit heeft. Met N wil Hyundai deze vruchten plukken als Volkswagen met GTI doet en Ford met ST en RS. En dat begint met het opbouwen van naamsbekendheid, bijvoorbeeld via de N 2025 Vision GT.

Gerelateerde artikelen

Deze Hyundai i20 WRC knalt in 2017 over de bospaden

Autonieuws
Deze Hyundai i20 WRC knalt in 2017 over de bospaden
> Artikel lezen

Droomt Hyundai van een Le Mans-optreden?

Autonieuws
> Artikel lezen

Twee keer kijken naar gefacelifte Hyundai i20

Autonieuws
Twee keer kijken naar gefacelifte Hyundai i20
> Artikel lezen

Hyundai i20 krijgt stoere broer genaamd i20 Active

Autonieuws
Hyundai i20 Active
> Artikel lezen

Zoveel pk's levert de Hyundai i30 N

Autonieuws
Zoveel pk's levert de Hyundai i30 N
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.