Autonieuws

Dynamische MPV komt in 2006: Ford SAV

Ford sprak tot de verbeelding met de SAV Concept. De SAV werd gepresenteerd op de Salon van Genève en werd enthousiast ontvangen. Reden genoeg om de auto in productie te nemen.

De productieversie van de SAV Concept vormt een nieuwe toevoeging aan het modellenprogramma van Ford en wordt gepositioneerd tussen de Mondeo en de Galaxy. Ford slaat met de SAV een nieuwe richting in. Volgens de fabrikant is het niet langer een MPV met een sportief design maar ook met sportieve rijeigenschappen. Bovendien toont de SAV Concept de nieuwe designrichting van het merk. Dankzij de enthousiaste reacties van zowel de pers als het publiek neemt Ford de auto in productie. In de productieversie zullen de meeste designelementen van de conceptcar behouden blijven. Anders dan in de conceptversie, zullen er in het productiemodel twee of drie flexibele zitrijen zijn voor een opstelling van 5+2 zitplaatsen. De SAV Concept bood plaats aan vijf personen en hun bagage, gebruik makend van een unieke twee/ drie stoelen configuratie.
 
Productie in Genk
De productieversie van de Ford SAV Concept zal worden gebouwd in Genk. Hier wordt ook de Ford Mondeo geproduceerd en het is de plek waar momenteel een investeringsprogramma van € 715 miljoen wordt doorgevoerd. Deze investering betreft met name een nieuw, flexibel productiesysteem.
 
Begin 2006
De definitieve naam van het productiemodel en alle technische specificaties worden pas later bekendgemaakt, enige tijd voor de introductie begin 2006. De introductie zal naar alle waarschijnlijkheid plaats vinden op de Autosalon van Genève.

Gerelateerde artikelen

De nieuwe Ford S-Max: het recept verbeterd (update)

Autonieuws
De nieuwe Ford S-Max: het recept verbeterd (update)
> Artikel lezen

Ford steekt Galaxy en S-Max 10 mille aan opties toe

Autonieuws
Ford steekt Galaxy en S-Max 10 mille aan opties toe
> Artikel lezen

Acceptabele meerprijs voor Ford S-Max Vignale

Autonieuws
Ford S-Max Vignale
> Artikel lezen

Ford Vignale-trim voor S-Max, Edge en Kuga

Autonieuws
Vignale-trim voor Edge, Kuga & S-Max
> Artikel lezen

Ook (toekomstige) Ford S-Max gaat super-de-luxe als Vignale

Autonieuws
Ford breidt Vignale-lijn uit met S-Max Vignale Concept
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.