Autonieuws

Van pixels naar werkelijkheid: Bugatti Vision Gran Turismo

Hoewel de Vision Gran Turismo voorbestemd was voor het scherm toont Bugatti op de IAA een heuse showcar van de Franse hypercar. En daar worden wij natuurlijk uitermate vrolijk van.

De Vision Gran Turismo is geen voorbode voor de opvolger van de Veyron, maar toont volgens de Fransen wel een kleine glimp van de toekomst. De blauwe racer was in eerste instantie enkel bedoeld voor de bekende 'Gran Turismo'-game. Achim Anscheidt, hoofd van het Bugatti-designteam meldde ons dat de auto echter geen onrealistisch product is. "De showcar presenteert wel degelijk de nieuwe designtaal van Bugatti naar het grote publiek en moet tevens het nieuwe hoofdstuk na de Veyron inleiden.", aldus Anscheidt. Grote kans dus dat we veel van de stylingskenmerken op termijn terug zien op de Chiron, afgezien van al het indrukwekkende spoilerwerk natuurlijk. Een Bugatti mag immers niet vervuild worden met onguur spoilerwerk.
“De digitale racer kan op het circuit van Le Mans de 400 km/h halen. Handig om te weten voor toekomstige digitale eigenaars!”

Digitale eigenaar
De Vision Gran Turismo is overigens geïnspireerd op de Bugatti Type 57 Tank en zijn historische overwinningen op Le Mans in 1937 en 1939. Van dit model werd ook de klassieke blauwe kleur afgeleid, eveneens de officiële racekleur voor Franse constructeurs. Tevens geheel geschikt voor het circuit is de aandrijflijn van de 'digitale' racer die uiteraard over een W16-krachtbron beschikt. Hoeveel vermogen de geblazen 16-cilinder genereert is niet bekend, maar dat zal vermoedelijk ruim boven de 1.000 pk liggen. Het merk meldt namelijk dat de Vision Gran Turismo op de vier rechte stukken van Le Mans in staat is 400 km/h te halen. Handig om te weten voor toekomstige digitale eigenaren!

Gerelateerde artikelen

Geldwolf wil nu al weer van z'n Bugatti Chiron af

Autonieuws
Iemand hoopt 1 miljoen winst te maken op 2de hands Buggati Chiron af
> Artikel lezen

Vooruitblikken op Bugatti Chiron Grand Sport

Autonieuws
> Artikel lezen

Bugatti Chiron Sport geeft iedereen het nakijken

Autonieuws
Chiron Sport
> Artikel lezen

PF Bugatti Type 390: een motorblok voor om de pols

Lifestyle & design
> Artikel lezen

3D geprinte titanium remklauwen voor Bugatti Chiron

Autonieuws
> Artikel lezen

Terugroepen van een Bugatti doe je zo

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.