Autonieuws

Bugatti Vision Gran Turismo spat van je scherm

Nee, de Bugatti Vision Gran Turismo is niet de opvolger van de Veyron. Maar het is volgens de Fransen wel de eerste stap richting de onthulling van Bugatti's nieuwe hypercar, de Chiron. Dat wekt onze interesse!

Nu alle 450 exemplaren van de Veyron afgenomen zijn kijkt Bugatti vooruit naar het volgende hoofdstuk in haar rijke geschiedenis. Voor de presentatie van de nieuwe generatie is het nog te vroeg, maar de Franse constructeur warmt ons graag op met een digitale impressie. Bugatti ging hiervoor een samenwerking aan met Polyphony Digital, de makers achter het bekende 'Gran Turismo'-game waarvan de Vision Gran Turismo het resultaat is.
“Met de Vision Gran Turismo willen we graag de nieuwe designtaal van Bugatti presenteren”

Nieuwe designtaal
'Met de Bugatti Vision Gran Turismo hebben we getracht geen onrealistisch product te maken', aldus Achim Anscheidt, de hoofd van het Bugatti designteam. Hij vervolgt: 'Met dit digitale concept willen we graag de nieuwe designtaal van Bugatti presenteren en het nieuwe hoofdstuk na de Veyron inleiden.' Grote kans dus dat we veel van de stylingskenmerken op termijn terug zien op de Chiron, afgezien van al het indrukwekkende spoilerwerk natuurlijk. Een Bugatti blijft immers een gentlemen.

Niet enkel digitaal
Goed nieuws voor de bezoekers van de IAA in Frankfurt; Bugatti laat de Vision Gran Turismo niet alleen voorbehouden tot pixels. Het bedrijf uit Molsheim neemt een showauto mee naar Frankfurt. Dat wordt smullen!

Gerelateerde artikelen

Bugatti Chiron Sport geeft iedereen het nakijken

Autonieuws
Chiron Sport
> Artikel lezen

Terugroepen van een Bugatti doe je zo

Autonieuws
> Artikel lezen

Geldwolf wil nu al weer van z'n Bugatti Chiron af

Autonieuws
Iemand hoopt 1 miljoen winst te maken op 2de hands Buggati Chiron af
> Artikel lezen

PF Bugatti Type 390: een motorblok voor om de pols

Lifestyle & design
> Artikel lezen

3D geprinte titanium remklauwen voor Bugatti Chiron

Autonieuws
> Artikel lezen

Vooruitblikken op Bugatti Chiron Grand Sport

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.