Autonieuws

Tesla Model X spreidt voortijdig zijn vleugels

Het is niet zeker dat de nieuwe Model X van Tesla op de IAA Frankfurt zal staan. Maar eerder dan gepland staat hij al wel op het wereldwijde web.

Officieel waren deze beelden nog niet voor ons bestemd, maar enkel voor potentiele kopers die alvast een aanbetaling hadden gedaan voor de forse Amerikaan. Uiteraard kan zoiets anno 2015 niet geheim blijven en lekten de beelden van de configurator uit naar de media. Zodoende kunnen we niet alleen de eerste beelden van de productievariant bekijken, maar hebben we tevens de eerste technische details van het model te pakken.

Vleugeldeuren met sensoren
Laten we beginnen met het exterieur van de Model X. Geen verrassingen op dit gebied, aangezien de styling van het studiemodel grotendeels overeind is gebleven. We zien een licht gewijzigde achterbumper, normale buitenspiegels en de komst van een kleine spoiler over de kofferdeksel. Fraaiste detail aan de elektrische SUV zijn natuurlijk de omhoog scharnierende achterportieren. Beide overigens voorzien van een sensor die een mogelijk plafond in de gaten houden. Slim!
“Overigens kan het nog sneller bij Tesla. Vink het 'Ludicrous Speed Update'-pakket aan en de Model X sprint in slechts 3,2 seconden naar de 96 km/h.”

Sportwagenprestaties
Naast de gelekte beelden druppelen ook de eerste specificaties van de Model X binnen. Zo weten we inmiddels dat de 90 kWh Signature Series het topmodel van de range wordt. Deze uitvoering wordt aangedreven door een 262 pk sterke elektromotor op de voorwielen en een 510 pk sterke variant op de achterwielen. Dit geweld zorgt voor een 0-96 km/h-sprint van slechts 3,8 seconden. De topsnelheid? Naar verluidt een verdienstelijke 250 km/h - voor een elektrische auto zeer netjes te noemen! Overigens kan het nog sneller bij de Amerikanen. Vink de Ludicrous Speed Update aan en de SUV sprint in slechts 3,2 seconden naar de 96 km/h! De actieradius van deze elektronische krachtpatser? Rond de 400 kilometer.

Begin 2016
Standaard wordt de nieuwe Model X geleverd als vijfzitter, maar zoals je ook op de afbeeldingen kunt zien is hij optioneel leverbaar als zevenzitter. Ook een trekhaak – voor het eerst op een Tesla – behoort tot de mogelijkheden. De kersverse Tesla zal vermoedelijk op korte termijn onthuld worden. Begin 2016 komt het model op de markt. Prijzen zijn nog niet bekend.

Gerelateerde artikelen

Het bewijs: Tesla Model X wordt nu echt realiteit

Spyshots
Spyshots Tesla Model X
> Artikel lezen

Tesla Model S 70D: nieuw maar snel instapmodel

Autonieuws
Tesla Model S 70D
> Artikel lezen

Tesla Model S en X voortaan nog rapper uit de startblokken

Autonieuws
Tesla Model S en X voortaan nog rapper uit de startblokken
> Artikel lezen

Tesla Model X uitgesteld naar Q4 2015

Autonieuws
Tesla Model X uitgesteld naar Q4 2015
> Artikel lezen

Gaan Audi en BMW de strijd aan met Tesla?

Autonieuws
Elektrische SUV Audi en BMW
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.