Autonieuws

BMW laat diesels grommen als benzines

BMW's dieselmotoren doen qua prestaties niet meer onder voor hun benzine-tegenhangers. Maar als het op een enthousiasmerend motorgeluid aankomt, moeten ze het nog altijd afleggen. Dat vindt BMW zelf ook en komt het daarom met een oplossing: een M Performance-sportuitlaat met 'Active Sound Diesel'-mode.

Active Sound Diesel omvat een controle-unit en uitlaat- en soundsysteem. Het systeem verandert het externe geluid van het uitlaatsysteem, evenals de klank voor wie binnenin zit. Het gebruikt daarvoor echter niet de reguliere speakers in het portieren en het dashboard, zoals bij de X5 M50d en M550d, maar een speciale luidspreker in het uitlaattraject. Die versterkt het motorgeluid en stuurt dat door naar de carrosserie die als klankkast functioneert.

Kan het ook zachter?!
De klank regel je via de Driving Experience-knop. In de Eco-Pro en de Comfort-modus is het geluid volgens BMW geschikt voor langere afstanden, terwijl in de Sport-modi de soundtrack minstens zo dynamisch en opzwepend is als bij de benzinemodellen.

Voor welke modellen?
De prijs van het speciale soundsysteem meldt BMW nog niet, maar al wel is bekend dat het M Performance-uitlaatsysteem verkrijgbaar zal zijn op verschillende diesels van 2-, 3- en 4-reeks. Fans van de nieuwe, sportiefste 7-serie hebben dus pech.

Gerelateerde artikelen

BMW M2 Competition komt nog harder feestvieren

Autonieuws
> Artikel lezen

Ziet de nieuwe BMW 3-serie er zo uit?

Autonieuws
> Artikel lezen

Internet is BMW M2 Competition te snel af

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe BMW 3-serie verliest camouflage

Spyshots
Nieuwe BMW 3-serie verliest camouflage
> Artikel lezen

Nieuwe BMW M3 probeert Nürburgring meester te maken

Spyshots
BMW M3: gas erop met prototype
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.