Autonieuws

Augustus vetpot voor autodealers

Na een opkikker in juni en juli is ook augustus een goede verkoopmaand voor autodealend Nederland geweest. In vergelijk met dezelfde periode vorig jaar werd er maar liefst 22,5 procent meer verkocht.

Eerst even een zijstraat nemen. Want je zou toch haast denken dat een AutoRAI een positieve invloed heeft op de autoverkopen in ons land. Je kunt hier natuurlijk maar wat lastig echt een vinger op leggen, maar in 2011 – toen de voorlaatste AutoRAI plaatsvond – beleefde de autodealers een van hun beste jaren ooit. De jaren erna waren om te huilen, met een historisch dieptepunt in 2014. Afgelopen april was er dan eindelijk weer een AutoRAI, en wat doen de autoverkopen de laatste maanden? Die stijgen steeds sterker sinds juni. Augustus was zelfs goed voor een plus van dik 20 procent. Mogelijk dat dit Amsterdam RAI en de auto-importeurs toch nog op andere gedachten brengt met het oog op 2017?

Leaserijder wil wel
Terug naar het heden. Natuurlijk is het gros van de Nederlandse autodealers nog lang niet op het niveau van voor de economische crisis, toch moeten de verkoopcijfers over de afgelopen drie maanden dat gevoel een beetje hebben doen herleven. Na een plus van 13 procent in juni, nog een procent meer in juli was het in augustus opnieuw raak met een toename van 22,5 procent. De stijging is vooral te danken door een opleving op de zakelijke markt.

In concrete aantallen werden er vorige maand 31.255 nieuwe auto's verkocht, tegen 25.522 stuks in dezelfde maand vorig jaar. Tot en met augustus 2015 werden er 266.376 nieuwe personenauto's geregistreerd, en dat is 4,8 procent meer dan in de vergelijkbare periode in 2014 toen er 254.246 nieuwe personenauto's werden geregistreerd.

Gerelateerde artikelen

Meer fietsers dan automobilisten stierven in 2017

Autonieuws
Meer fietsers dan automobilisten stierven in 2018
> Artikel lezen

Officieel: Polestar 1 ís productierijpe Volvo Coupé Concept

Autonieuws
> Artikel lezen

BMW X3 gaat elektrisch als Concept iX3

Autonieuws
BMW X3 gaat elektrisch als Concept iX3
> Artikel lezen

Twee keer kijken naar gefacelifte Hyundai i20

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.