Autonieuws

Dit is het uitzicht vanuit de Infiniti Q30

Beetje bij beetje geeft Infiniti meer prijs van de nieuwe Q30, een wulpse hatchback die zich wil meten met auto's als de 1-serie, A-klasse en V40. Met nu een foto van het dashboard.

De onthulling van de Infiniti Q30 vindt plaats op de IAA Frankfurt die vanaf 17 september de deuren opent voor het publiek. Een eerste, officiële foto van het exterieur is in de aanloop daar naartoe al vrijgegeven, twee zijn er te vroeg opgedoken en nu is het dashboard aan de beurt. Niet gelekt overigens.

Hoog Mercedes-gehalte
Natuurlijk koos Infiniti bij het onthullen van het dashboard van de Q30 ervoor om een dik aangeklede uitvoering als voorbeeld te pakken. De Japanners willen als vanzelfsprekend graag laten zien wat ze zoal kunnen. Deels is dat een leugentje om eigen bestwil, want de Q30 is nauw verwant aan de Mercedes A-klasse en dat er her en der terug te zien in het interieur. Kijk bijvoorbeeld maar eens naar de raambediening, het stuurwiel en ook het instrumentarium. Niettemin heeft Infiniti er wel een eigen draai aan gegeven.

Italiaanse sferen
Aansluitend laat Infiniti via een persbericht weten 'de mooiste materialen en de beste technieken verzameld om een premium ambiance te creëren. Een tastbaar bewijs is de Dinamica-suède bekleding uit Italië. Een stof dat onder meer wordt toegepast in de toonaangevende mode-industrie.'

Gerelateerde artikelen

Infiniti Q30 nu officieel aangekondigd

Autonieuws
Infiniti Q30 nu officieel aangekondigd
> Artikel lezen

Infiniti Q30 nog voor 2016 in de verkoop

Autonieuws
Infiniti Q30 nog voor 2016 in de verkoop
> Artikel lezen

11 bewijzen dat de Infiniti Q30 stiekem een Mercedes-Benz is

Autonieuws
De sleutel
> Artikel lezen

Infiniti Q30: de Mercedes A-klasse op z'n Japans

Autonieuws
In detail: Infiniti Q30
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.