Autonieuws

Honda toont excentrieke 'Project 2&4' op IAA

'The Power of Dreams', zo luidt Honda's slogan sinds jaar en dag. En voor een clubje ontwerpers in spe die een designwedstrijd wonnen wordt die leus realiteit op de IAA Frankfurt. Daar zal namelijk het doek worden getrokken van de Project2&4, volgens Honda 'een inspirerend rij-ijzer met het kloppende hart van haar Superbike-racer'.

Guitig met woorden is Honda vooralsnog niet en ook de teaserfoto laat ietwat te raden over, maar dat de Project 2&4 een bijzondere conceptcar moet zijn kan haast niet anders. Zo vaak gebeurt het niet dat een studiemodel wordt aangedreven door de motor van een heuse Superbike-machine.

Formule-racer
De Project 2&4 heeft ook daadwerkelijk 'de allure van een motorfiets' volgens Honda, mede dankzij de open cockpit. De rijeigenschappen hebben dan weer het meeste weg van een sportauto. Bij zulke hints moeten wij meteen denken aan een soort Formule-racer (geholpen door sommige elementen op de foto).

Aangepast voor de straat
Met het kloppende hart van Honda's RC213V Superbike-machine zal het aan pit in elk geval niet ontbreken. Gedurende MotoGP-races levert de 'buikschuiver' tegen de 250 pk. Maar of Honda ook aan dit vermogen kon blijven vasthouden bij de Project 2&4 is nog onduidelijk. Speciaal voor de studie werd het blok klaargemaakt voor straatgebruik en van de RC213V is ook een afgeleide voor op de openbare weg. De liefst € 215.000,- kostende RC213V-S, en die levert 'slechts' 159 pk.

Meer volgt op 15 september als Honda haar nieuwe concept officieel onthuld.

Gerelateerde artikelen

Opnieuw een retro concept van Honda: de Sports EV Concept

Autonieuws
Opnieuw een retro concept van Honda: de Sports EV Concept
> Artikel lezen

Honda Vision Gran Turismo haalt 't bloed onder de nagels

Autonieuws
> Artikel lezen

Snik! Honda S2000 blijft dood en begraven

Autonieuws
Snik! Honda S2000 blijft dood en begraven
> Artikel lezen

Design nieuwe Honda Insight radicaal anders

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.