Autonieuws

Audi start met exclusieve Audi Sport-dealers

Het ging al eventjes in de lucht en nu is het hoge woord er dan ook daadwerkelijk uit: de nieuwe R8 is enkel verkrijgbaar en proef te rijden via de speciaal opgetuigde Audi Sport-dealers. Eenzelfde behandeling krijgen de bloedsnelle RS-modellen.

De Audi Sport-dealer onderscheidt zich van de doorsnee Audi-dealer zoal aan de hand van een eigen uitstraling en aan speciaal opgeleide medewerkers. Voor ons land staat er vier locaties op de planning, te weten in Amsterdam, Utrecht, Eindhoven en Tilburg.
Enigszins opmerkelijk is de concentratie op het zuiden en westen van Nederland. Maar meerdere Audi Sport-filialen worden niet uitgesloten, dus wie weet volgt er ook nog eentje in zowel het noorden als oosten van Nederland.

In de watten
De sportieve uitstraling van de Audi Sport-dealers krijgt in de showroom een passend vervolg, belooft het merk. Daar worden (potentiële) klanten geheel op de Audi Sport-manier in de watten gelegd. Ook staan de sportiefste Audi hier opgesteld voor proefritten. Daarnaast vinden liefhebbers er memorabilia en video's uit de racehistorie van Audi. Maar de menselijke factor vindt Audi toch wel het belangrijkst. Vandaar dat R8- en RS-rijders worden geholpen door gecertificeerde Audi Sport-experts. 'Die kennen elk sportief model tot in de puntjes, mede door intensieve trainingen en de kennis over de driving experiences van Audi.'

Het Audi Sport-label en het dealerconcept worden wereldwijd ingevoerd. De geleidelijke lancering start dit jaar.

Gerelateerde artikelen

Audi presenteert R8 V10 RWS mét achterwielaandrijving

Autonieuws
Audi presenteert R8 met achterwielaandrijving
> Artikel lezen

Jon Olsson een RS 6+, jij deze Abt RS 4-R?

Tuning & styling
> Artikel lezen

Abt Sportsline stopt Audi RS3 liefst 500 pk toe

Tuning & styling
> Artikel lezen

'Geniet van de Audi R8 zolang het nog kan'

Autonieuws
'Geniet van de Audi R8 zolang het nog kan'
> Artikel lezen

Geen opvolger, wel nog een facelift voor Audi R8

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.