Autonieuws

Alles wat je moet weten over de 'nieuwe' Ring

De Nürburgring heeft sinds 2014 een andere eigenaar, en die heeft het behoorlijk moeilijk met z'n nieuwe aanwinst. Vooral nadat er eind maart van dit jaar een Nissan GT3-raceauto met fatale gevolgen in het publiek terechtkwam. Daarna was het zeker: de Groene Hel moet aangepakt worden met een hogere veiligheid tot gevolg.

Kort na het betreffende ongeluk, waarbij een toeschouwer om het leven kwam, kondigde de directie van de Nurburgring een snelheidsbeperking aan (ja, ook tijdens wedstrijden), gevolgd door een verbod op ronderecords. Dat laatste is waar autofabrikanten zo graag mee uitpakken, omdat het geloofwaardigheid verleent aan sportieve modellen. Oftewel, maatregelen die überhaupt niet op applaus kunnen rekenen, want ze gaan immers voorbij aan de doelstelling van een racebaan. Maar er komt verandering.

Voorlopig nog even dimmen
Eerder werd al bericht dat het verbod op ronderecords opgeheven zou worden. Dat gerucht wordt nu bevestigd, maar voorlopig blijft de beperking wel actief. De directie wil eerst enkele aanpassingen doorvoeren.

De Ring krijgt facelift
Tegelijk wil de directie – op advies van zo'n twintig veiligheidsexperts – nog voor de start van seizoen 2016 de legendarische Nordschleife van de Nürburgring aangepakt zien worden. Zo omvatten de aanpassingen onder meer een nieuwe afsluiting en extra vangrails om op de gevaarlijkste stukken de veiligheid van met name de bezoekers te garanderen. Maar er zal ook letterlijk aan de weg annex baan gewerkt worden. Dit over ene afstand van 500 meter, ter hoogte van 'Flugplatz'. Daar is het asfalt bijzonder oneffen en gemeen en gaan de meeste auto's al decennia lang met hun wielen van de grond. Dat is echter niet meer van deze tijd, oordeelt de directie. En daarom zullen 'vliegende' auto's verleden tijd worden.

Alle records op nul
De aanpassingen zullen uiteraard invloed hebben op de rondetijden. Niet in het minst omdat er gekozen wordt voor 'glad' asfalt, wat de snelheid zal drukken. Dat de Nürburgring de jacht op ronderecords weer zal toestaan, dat is het aan zijn stand verplicht. Maar vergelijken met de huidige toptijden wordt door de toegezegde aanpassingen onmogelijk. De tellers kunnen dus weer op nul. Maar of Koeningsegg in het bijzonder nu zo rouwig om is…

Gerelateerde artikelen

Twee keer kijken naar gefacelifte Hyundai i20

Autonieuws
> Artikel lezen

BMW X3 gaat elektrisch als Concept iX3

Autonieuws
BMW X3 gaat elektrisch als Concept iX3
> Artikel lezen

Officieel: Polestar 1 ís productierijpe Volvo Coupé Concept

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer fietsers dan automobilisten stierven in 2017

Autonieuws
Meer fietsers dan automobilisten stierven in 2018
> Artikel lezen

Volvo XC40 nu ook als plug-in hybride

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.