Autonieuws

Teasertime: Mercedes-Benz S-klasse Cabriolet

Mercedes-Benz heeft een heuse S-klasse familie beloofd en houdt woord. Na liefst vier limousine-varianten en een (grand) coupé is de S-klasse Cabriolet aanstaande. Hierbij alvast een teaserschets van het aanstaande familielid.

Update 25 augustus 2015 – Mercedes heeft een tweede teaser van de aanstormende S-klasse Cabriolet uitgestuurd. In de achtergrond van de afbeelding (die al behoorlijk veel prijsgeeft) zijn verre voorvader, de open W111-serie. Een mooi gevangen shot, want het is immers 44 jaar geleden dat Mercedes-Benz een open variant van de S-klasse in huis had.

Geduld is een schone zaak
We hebben er lang op moeten wachten (sinds 2007), maar binnenkort is het dan zover: een heuse cabriolet van de S-klasse. Evenwel zal het design niet voor spontaan open vallende monden zorgen. De hoeveelheid gefotografeerde, vrijwel naakte prototypes is niet langer op een hand te tellen en met de S-klasse Coupé als donor weet je ook al genoeg. Al heeft Mercedes-Benz wel aan de billen van de S-Cabrio gewerkt, zo lijkt het. De cabriolet wordt een tikkeltje langer. Een noodzaak om het dak, de inzittenden en de koffers allemaal voldoende aandacht te geven.

Langgerekte softtop
Van die zware en ingewikkelde stalen vouwdaken moet tegenwoordig bijna geen enkele autofabrikant nog weten. Ook Mercedes die nota bene pionierde met dergelijke klapdaken. De S-klasse Cabriolet krijgt canvas boven z'n interieur. Elektrisch bediend uiteraard en voorzien van meerdere lagen en om een geluids- en thermische isolatie te bieden die bijna gelijk is aan die van de S-Coupé.
De motoren zullen vrijwel identiek zijn aan die van de coupé. Met in een later stadium de komst van de S 63 en S 65 AMG's.

Gerelateerde artikelen

Verkoop Mercedes met Airscarf per direct verboden

Autonieuws
Verkoop Mercedes met Airscarf per direct verboden
> Artikel lezen

Brabus presenteert snelste vierpersoons cabrio ter wereld

Tuning & styling
Brabus presenteert snelste vierpersoons cabrio ter wereld
> Artikel lezen

Brabus Rocket 900 Cabrio: met 350 km/h over de Autobahn

Tuning & styling
Brabus Rocket 900 Cabrio: met 350 km/ over de Autobahn
> Artikel lezen

Exclusief en prijzig: Mercedes-Maybach S 650 Cabriolet

Autonieuws
Mercedes-Maybach S 650 Cabriolet
> Artikel lezen

Mercedes S-klasse Coupé en Cabriolet bijgepunt

Autonieuws
> Artikel lezen

Feestje: Mercedes-AMG S 63 Cabriolet 'Edition 130'

Autonieuws
Mercedes-AMG S 63 4Matic Cabriolet Edition 130
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.