Autonieuws

Lexus GS haalt frisse neus

Exact vier jaar na dato heeft Lexus de GS-serie opnieuw in de verf gezet. De introductie vindt plaats op het Concours d'Elegance in Pebble Beach, Californië.

Pebble Beach wordt door (luxe) automerken al meer beschouwd als een ideale show om nieuws te presenteren. Logisch, want de genodigden voor het exclusieve event behoren tot de perfecte doelgroep. Lexus wil zich op de aanstaande editie van het Concours d'Elegance aldaar (er zijn meerdere namelijk) dan ook graag laten gelden. Met een opgefriste GS-serie – uiteraard in de sportieve F Sport-uitvoering – reizen de Japanners af naar Californië.

Subtiel
Ondanks dat de GS al weer 4 jaar in ons midden is kiest Lexus ervoor geen grote veranderingen door te voeren. Dat de bumpers rondom vernieuwd zijn (waardoor de 'spindle'-grille nog meer spreekt) ziet dan ook niet iedereen meteen. Hetzelfde geldt voor de koplampen en de achterlichten. Tot slot is er vers lichtmetaal in 18 en 19 inch.

Opgewaardeerd interieur
Voor het interieur belooft Lexus mooiere materialen en een hogere afwerking. Verder is het display van het instrumentarium groter dan voorheen. En voor een makkelijkere bediening is de Remote Touch Interface voorzien van extra bedieningsknoppen. Ook het multimediasysteem ging erop vooruit. Het 12,3 inch scherm is grafisch opgewaardeerd en kreeg stemherkenning. En met het toegevoegde 'snelmenu' langs de randen van het display zijn de climate control, audio, telefoon en navigatie sneller en eenvoudiger te bedienen.
Tot slot biedt Lexus de keuze uit nieuwe, stijlvolle aluminium dan wel houten interieuraccenten en is het veiligheidspakket uitgebreid met het optionele Lexus Safety System +.

Eind 2015
De vernieuwde Lexus GS blijft leverbaar als 300h, 450h en GS F, het absolute topmodel. Eind dit jaar volgt de marktintroductie. Tegen die tijd zullen ook de prijzen bekend worden gemaakt.

Gerelateerde artikelen

Verrassend: Lexus GS F produceert 'slechts' 477 pk

Autonieuws
Verrassend: Lexus GS F produceert 'slechts' 477 pk
> Artikel lezen

Aanschouw de Lexus GS F in al zijn glorie

Fotogalleries
Aanschouw de Lexus GS F in volle glorie
> Artikel lezen

Rond 500 pk sterke Lexus GS F warmt zich op

Autonieuws
Rond 500 pk sterke Lexus GS F warmt zich op
> Artikel lezen

Eerste foto Lexus ES, opvolger van de GS

Autonieuws
> Artikel lezen

Is de Lexus GS-F bij voorbaat gedoemd?

Spyshots
Lexus GS-F
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.