Autonieuws

BMW presenteert CSL Hommage 2.0

Begin dit jaar bracht BMW met de Hommage Concept een ode aan de 3.0 CSL van weleer. Maar beroemd is die sportcoupé toch vooral geworden dankzij successen in de autosport. En dus kon je wachten op een herhalingsoefening. Uiteraard in kloppende livery.

Zoals zonet al even aangehaald is de BMW 3.0 CSL Hommage R in het bijzonder een eerbetoon aan de vele autosportsuccessen van de 3.0 CSL uit 1975. Bovendien wordt ermee de 40ste verjaardag van BMW in Amerika gevierd. Een officiële onthulling op Pebble Beach Concours d'Elegance is daarom zo logisch als wat. Dit weekend vindt dat prestigieuze auto-event plaats in Monterey, Californië.

Verbluffend interieur
Misschien nog wel bijzonderder dan het exterieur is de cockpit van de Hommage R. Daar is – voor een optimale interactie tussen mens en machine – het belang van een perfecte bestuurderspositie vooropgesteld. En daar wil BMW mee zeggen dat er eerst rekening is gehouden met zaken als de helm, de race-outfit en de stoel van de bestuurder voordat de rest het interieur aan bod komt. Dat de rest van het interieur extreem high-tech is en oogt moeten we kennelijk als mooi meegenomen beschouwen. Doen we.

Ingebouwde HUD
Enkele highlights? Zo functioneert het vizier van de meegeleverde bestuurdershelm als een soort informatiedisplay die zaken als snelheid en toerental toont. Daarmee verbetert de directe waarneming van de bestuurder, zegt BMW. Ook apart: de door het kledingmerk Puma ontworpen race-outfit creëert een visuele connectie tussen de bestuurder en de auto. Delen in de mouwen lichten op (alleen met beide handen aan het stuurwiel) als de bestuurdersinformatie vanuit de stuurkolom naar het helmvizier worden gestuurd.

M-livery
De BMW 3.0 CSL Hommage R is uitgevoerd in de exclusieve exterieurkleur 'Brilliant White' in combinatie met – hoe kan het anders – de kenmerkende BMW Motorsport-kleuren. Rollen doet de R op 21 inch matgouden lichtmetalen wielen.

Gerelateerde artikelen

Hangen in de bocht met de BMW M8 Coupé

Spyshots
> Artikel lezen

Internet is BMW M2 Competition te snel af

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe BMW X4 te koop vanaf € 62.995,-

Autonieuws
Nieuwe BMW X4 te koop vanaf € 62.995,-
> Artikel lezen

BMW M2 Competition komt nog harder feestvieren

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.