Autonieuws

Eerste levensteken Bugatti Chiron!

Mocht je er nog over twijfelen dat de opvolger van de Veyron Chiron gaat heten, hier het beste bewijs. De Bugatti op deze foto lijkt namelijk als twee druppels water op de gelijknamige conceptcar uit 1999.

Update 17 augustus 2015 - Hij stond niet op het afgelopen weekend gehouden Concours d'Elegance in Monterey, Californië. Althans, niet daar waar de ganse wereld mee kon genieten. Maar mogelijk wel in een bewaakt hoekje waartoe enkel een select groepje potentiële klanten toegang verkreeg. En nadien keerde Bugatti kennelijk weer terug naar LAX, de belangrijkste luchthaven van Los Angeles. Met niet één, maar twee prototypes. Grappig camouflage overigens... dat van de Veyron-opvolger nog meer een mystieke 'spookauto' maakt dan die al was.

Overduidelijk
Veel slechter kan een foto niet. Maar evengoed is prima uit de gefotografeerde auto op te maken dat het om een Bugatti gaat. De stompe neus maar vooral de kenmerkende grille spreken boekdelen. Daarnaast kent het front alsook het silhouet (voor zover zichtbaar) gewoon veel overeenkomsten met de Bugatti Chiron Concept uit de vorige eeuw.

Preview?
De foto is gemaakt op het vliegveld van Los Angeles. Wat de Fransen aan de andere kant van de wereld met dit Chiron-prototype doen is niet helemaal duidelijk. Het vermoeden bestaat dat ze deze week een sneak preview houden voor potentiële klanten. En dat is goed getimed. Komend weekend stikt het van de autominnende welgestelden op nog geen 5 uur sturen van LA. Daar vindt namelijk het Concours d'Elegance Pebble Beach plaats. Of Bugatti heeft daar een verrassing voor ons in petto... Dat zou wat zijn!

Foto's: hungry_penguin

Gerelateerde artikelen

PF Bugatti Type 390: een motorblok voor om de pols

Lifestyle & design
> Artikel lezen

Vooruitblikken op Bugatti Chiron Grand Sport

Autonieuws
> Artikel lezen

Terugroepen van een Bugatti doe je zo

Autonieuws
> Artikel lezen

3D geprinte titanium remklauwen voor Bugatti Chiron

Autonieuws
> Artikel lezen

Bugatti Chiron Sport geeft iedereen het nakijken

Autonieuws
Chiron Sport
> Artikel lezen

Geldwolf wil nu al weer van z'n Bugatti Chiron af

Autonieuws
Iemand hoopt 1 miljoen winst te maken op 2de hands Buggati Chiron af
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.