Autonieuws

Skoda stunt met 'lederen' Superb

Dat het koetswerk van de nieuwe Superb wat kan hebben bewees de gifgroen fluoriderende VisionC, de conceptcar waarvan Skoda's vlaggenschip is afgeleid. Maar een leder-wrap, dat is toch wel heel andere koek.

De hype om je auto – het liefst in een schreeuwende kleur – te wrappen lijkt een beetje over te zijn. Toch weerhield dat Jozef Kaban, Skoda's topdesigner zelf, er niet van een keer te stunten met de body van de Superb. Zo gezegd, zo gedaan. Een groepje studenten van de Universiteit van Florence werd gevraagd zich naar hartenlust uit te leven op het plaatwerk van een Superb Limousine. Met in de ene hand een lap kastanjebruin leder en in de andere een scalpel. Want de Superb staat immers meer dan ooit tevoren in het teken van (Tsjechische) verfijning. Of moeten we schijven 'Duitse'…

Alleen van plaatjes
Dat de hulp van de Universiteit van Florence werd gevraagd is geen toeval. Die Italiaanse plaats is de stad van modehuizen Gucci en Roberto Cavalli, beide met een voorliefde voor leder. Als decoratie op een mondiale modeshow zal je de 'lederen' Superb echter niet treffen. Skoda geeft aan ermee geen shows te willen bewandelen. Wil je hem toch eens in het echt zien, dan moet je dat lief vragen als je aan de poort van Skoda's hoofdkwartier in Mlada Boleslav staat.

Gerelateerde artikelen

Skoda-dealer laat klanten kiezen: Superb of BMW 5?

Autonieuws
Skoda-dealer laat klanten kiezen: Superb of BMW 5-serie?
> Artikel lezen

Nu al een facelift voor Skoda Superb?

Spyshots
> Artikel lezen

De zuinigste Skoda Superb ooit is er

Autonieuws
> Artikel lezen

Vernieuwde Skoda Superb zo goed als naakt

Spyshots
> Artikel lezen

Eerste rij-indruk nieuwe Skoda Superb

Autotests
Eerste rij-indruk nieuwe Skoda Superb
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.