Autonieuws

Chinese Icona Vulcano tussen de crème de la crème op Pebble Beach

Je nieuwe creatie op het prestigieuze Pebble Beach Concours d'Elegance showen dat gaat niet zomaar. Enkele de crème de la crème onder de automobielen krijgt in de regel entree tot dat exclusieve event voor genodigden. Maar Icona Vulcano is dan ook niet zomaar de eerste de beste supercar.

Ten eerste is het tamelijk bijzonder dat de Vulcan van Chinese bodem komt; niet het eerste land waar je aan denkt bij een supercar. Evenwel moet gezegd dat hoewel Icona is gevestigd in Shanghai, het bedrijf nauwe banden heeft het Europese vasteland en dan in het bijzonder Italië. En dat is de Vulcano aan te zien met zijn mediterrane lijnenspel. Grappig is dat de verantwoordelijke daarvoor een Fransman is, maar dat mag de exotische pret zeker niet drukken. Sterker, het wordt nog mooier.

Titanium
Volmondig heet de Chinees Icona Vulcano Titanium en dat laatste woord is er niet voor niets aan toegevoegd sinds 2013. De Vulcano die komend weekend op Pebble Peach acte de présence gaat geven is namelijk een geüpdatete versie daarvan, waarbij nog intensiever gebruik is gemaakt van het kostbare goedje titanium. Gemixt met carbon fiber bedraagt het leeggewicht nog geen 1.600 kilogram en dat is een nette waarde als je weet dat voorin de neus een monster van een supercharged-V8 ligt.

LaFerrari & co pesten
Het blok heeft een longinhoud van 6.2 liter en is oorspronkelijk afkomstig van de Corvette ZR1, standaard goed voor 670 pk. Icona wil zich echter van zijn beste kant laten zien en laat weten dat zij er 1.000 pk uit kunnen peuteren. Wat dat doet? Een sprint naar 100 km/h binnen 3 tellen bijvoorbeeld. Of vanuit stilstand naar 200 km/h in nog geen tien seconden. En de topsnelheid? Die bedraagt volgens de Chinezen een verbluffende 354 km/h. Tsja, met zulke cijfers krijg je wel toegang tot het 'heilige' gras van Pebble Peach.

Gerelateerde artikelen

Porsche 911 GT3 RS 'vliegt' over de Ring in 6:56,4

Autonieuws
> Artikel lezen

Hoe gaaf! Iemand heeft een Porsche 917K als daily driver

Autonieuws
> Artikel lezen

Citroen C4 Aircross mogelijk te koop bij AliExpress

Autonieuws
> Artikel lezen

Mercedes-Maybach Ultimate Luxury Concept lekt uit

Autonieuws
> Artikel lezen

Afrojack & co nemen eerste 'Nederlandse' Ford GT in ontvangst

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.