Autonieuws

Blijven duimen voor Ford Fiesta RS

Het vertrouwen dat Ford nog met een Fiesta RS komt op basis van de huidige generatie slinkt met de dag. Maar de hoop is nog niet verloren.

De reden dat er nog een sprankeltje hoop is, is omdat de gloednieuwe Fiesta zich nog niet heeft laten zien. Dat kan weliswaar heel snel gebeuren, want het faceliftmodel op basis van de huidige generatie gaat inmiddels al weer drie jaar mee. Normaliter is de rek bij een model er dan wel uit en wordt het tijd voor een modernere opvolger. Maar aangezien de verkopen van de bestaande Fiesta nog geen duikvlucht hebben genomen, kan het zijn dat Ford hem wat later met pensioen stuurt. En daarmee is de hoop op een RS-versie nog altijd een beetje van kracht.
“Hoezo zwakke business case?! Met de gevierde Fiesta ST is die al voor driekwart sluitend.”

Zwakke business case
Eerder werd gezegd dat de Fiesta RS lang op zich laat wachten omdat Ford de business case rond het model niet rond krijgt. Hoezo niet?! Met de gevierde Fiesta ST is de bussiness case al voor driekwart sluitend. Kortom, wat ons betreft is het simpelweg een kwestie van een aantal gewiekste tweaks plegen aan het chassis, de motor, de handbak en het aandikken van het uiterlijk, en viola, je hebt een Fiesta RS die nauwelijks een gelijke kent.

Zelfs niet al zou Ford er dik 30 mille voor vragen. Renault en Opel doen niet anders, want de Clio RS Trophy kost ruim 31 mille en de Corsa OPC zelfs nog iets meer. Nog maar te zwijgen over de MINI Cooper JCW. Die tikt bijna de 40 mille aan. Oftewel, stop met twijfelen, Ford. Breng die Fiesta RS. En vlug een beetje, graag!

Gerelateerde artikelen

Blijven dromen van een Ford Fiesta RS

Autonieuws
Blijven dromen van een Ford Fiesta RS
> Artikel lezen

M-Sport presenteert Ford Fiesta WRC voor 2017

Autonieuws
> Artikel lezen

De nieuwe Ford Fiesta ST-line en Vignale rijd je niet, die beleef je!

Autonieuws
De nieuwe Ford Fiesta ST-line en Vignale rijd je niet, die beleef je!
> Artikel lezen

Prijzen nieuwe Ford Fiesta bekendgemaakt

Autonieuws
> Artikel lezen

Volkswagen Golf niet langer bestseller in EU

Autonieuws
Golf moet plaats maken voor Fiesta als bestverkochte auto in EU
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.