Autonieuws

Ford Edge komt later

Het wordt langzamerhand een stokpaardje: Ford dat moet mededelen dat een model later op de markt komt dan gepland. Dit keer is de nieuwe Edge het slachtoffer.

Gelukkig betreft het geen jaren zoals bij de Mondeo maar slechts luttele maanden. Zou de nieuwe Ford Edge aanvankelijk tegen het einde van dit jaar bij de dealer staan, dat wordt in het voorjaar van 2016. Vermoedelijk in april.

Twee motorisering
Iets langer geduld hebben dus, en voor de bijtelling hoefde je het toch al niet te doen. De nieuwe Edge, waarmee Ford klanten bij de Audi Q5, BMW X3 en Volvo XC60 wil weghouden, zal leverbaar worden met twee dikke motoren, beide diesels met een slagvolume van twee liter. De lichtste ontwikkelt een vermogen van 180 pk en 400 Nm en de sterkste geniet zelfs 210 pk en 450 Nm. Een handbak is op de eerste standaard, terwijl de laatste geleverd worden met Powershift-automaat.

Ford Stores
Nog steeds interesse? Weet dan dat de Edge enkel te bestellen is bij de speciaal geselecteerde Ford Stores. Die tref je in Amsterdam, Almere, Utrecht, Zwolle, Beek, Zaandam en Amersfoort. Prijzen volgen nog.

Gerelateerde artikelen

Ford Vignale-trim voor S-Max, Edge en Kuga

Autonieuws
Vignale-trim voor Edge, Kuga & S-Max
> Artikel lezen

Geen ST, wel beresterk diesel voor 'Nederlandse' Ford Edge

Autonieuws
> Artikel lezen

Ford Edge: de Europese versie onthuld

Autonieuws
Ford Edge
> Artikel lezen

Gefacelifte Ford Edge ook als snelle ST

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.