Autonieuws

Audi Q7 e-tron TDI (15%) te bestellen

Er wordt door de zakelijke markt met veel aandacht uitgekeken naar de Audi Q7 e-tron TDI quattro. En dat is zo vreemd niet, want de grote stekker-SUV komt ondanks een aangescherpte regeling toch in aanmerking voor 15% bijtelling. En bestellen kan vanaf heden.

De begin 2015 gepresenteerde plug-in hybride-versie van de Audi Q7 heeft een prijskaartje van € 85.000,-. Interesse kon al gemeld worden bij de dealer en wie toen de knoop al doorhakte, zal komende lente kunnen rijden. In het geval van lease dus tegen een aantrekkelijk bijtellingstarief van 15%. Officieel is de Q7 e-tron TDI pas vanaf nu te bestellen.

Diesel-hybride
De Q7 e-tron is Audi's eerste Audi diesel-hybride. En dat is momenteel nog een unicum. Concurrent BMW bijvoorbeeld heeft er bij de X5 PHEV voor gekozen om de elektromotor te koppelen aan een benzinemotor en ook Volvo koos met de XC90 Twin Engine voor die lay-out.

Prijsvergelijk met de concurrentie
Over die concurrenten gesproken: Audi lijkt de prijs van de Q7 e-tron heel zorgvuldig te hebben bepaald. De X5 is er namelijk eveneens vanaf € 85.000,-. De XC90 kost op zijn beurt € 75.995,-. Qua vermogen ontlopen ze elkaar wel behoorlijk: de Audi noteert 374 pk, de BMW 313 pk en de Zweden weten 407 pk uit de beide motoren te halen.

Gerelateerde artikelen

Audi lepelt viercilinder-turbobenzine in Q7

Autonieuws
Audi lepelt viercilinder-turbobenzine in Q7
> Artikel lezen

Audi SQ7 TDI: 435 pk en elektrische supercharger

Autonieuws
Audi SQ7 TDI
> Artikel lezen

Autotest | Audi Q7 TDI e-tron quattro

Autotests
Autotest | Audi Q7 TDI e-tron quattro
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.