Autonieuws

Exclusief handwerk: StudioTorino RK Spyder

In januari werd StudioTorino opgericht. Het bedrijf dat is gestart door Alfredo Stola maakt handgemaakte en op verzoek gebouwde sportauto´s. Het is eerste model is gebaseerd op de Porsche Boxster en heet RK Spyder. De oplage is beperkt.

Alfredo Stola is geen onbekende naam in de autowereld. Hij maakt deel uit van de beroemde Stola-familie die het bedrijf Stola hebben opgericht in het begin van de twintigste eeuw. Stola maakt conceptcars voor een heel aantal grote auto- en truckfabrikanten. Tevens komt Stola regelmatig met een bijzondere auto die gebaseerd is op een Porsche. Door familieomstandigheden heeft Alfredo Stola het bedrijf overgedragen aan zijn familie en is hij zelf verder gegaan. Het resultaat daarvan is de StudioTorino RK Spyder!
 
Passie
Stola laat weten dat het kijken naar de productie en bouw van een auto voor hem altijd al een passie is geweest. Met de oprichting van StudioTorino is die droom voor hem mogelijk. De RK Spyder is volgens hem het eerste voorbeeld van een ´fine sports car´. De auto zal worden geproduceerd in een oplage van 49 stuks en volledig worden gebouwd naar wens van de klant. De eerste twee exemplaren zijn al gebouwd en dienen als prototype voor beurzen en presentaties.
 
Rijplezier centraal
Dit eerste project is tot stand gekomen in samenwerking met de Duitse tuner Ruf Automobile. Zij hebben het mechanische, motorische en gecertificeerde gedeelte voor hun rekening genomen. Om die reden ook staan de logo´s van Ruf op de motor en voorkant van de auto. Ruf heeft veel aandacht besteed aan de sportieve rijeigenschappen van de RK Spyder. Rijplezier stond daarbij centraal.
 
420 pk Ruf-motor
De RK Spyder wordt aangedreven door een 3.8 liter zescilinder voorzien van een compressor. De motor levert een vermogen van 420 pk bij 7.000 toeren per minuut. Het koppel van 450 Nm is beschikbaar bij 5.500 toeren per minuut. Dankzij dit vermogen sprint de 1.400 kg wegende RK Spyder in een tijd van 4,5 seconden vanuit stilstand naar 100 km/h. De topsnelheid ligt op 285 km/h.
 
Details
Het is duidelijk dat de RK Spyder is gebaseerd op de Porsche Boxster. Ondanks dat heeft StudioTorino nagenoeg alle carrosseriedelen opnieuw ontworpen en gemaakt. Er is veel gebruik gemaakt van aluminium en carbon. Heel bijzonder is de manier waarop de auto gespoten wordt. Voordat de auto zijn eigenlijke kleur heeft gekregen zijn we tien dagen verder. Alfredo Stola let daarbij nauwkeurig op de manier waarop het licht op de auto weerkaatst en zodoende krijg je volgens hem een geweldig effect. Wanneer de lak is gedroogd worden er twee accenten aangebracht boven de achterwielen. Opvallende details zijn de tankdop, het derde remlicht en de uitlaat. Ook hierbij geld dat alles met de hand is gemaakt. De ramen lopen niet door tot bovenaan en geven de zijkant een bijzondere aanblik. De RK Spyder heeft wel wat weg van een Carrera GT.
 
Beperkte productie
Dat de RK Spyder van StudioTorino een exclusieve verschijning is en blijft moge duidelijk zijn. Alfredo Stola zal, in samenwerking met vele partners, 49 stuks van de auto gaan bouwen.

Gerelateerde artikelen

Hoe gaaf! Iemand heeft een Porsche 917K als daily driver

Autonieuws
> Artikel lezen

Porsche Cayenne per direct bestelbaar als E-Hybrid

Autonieuws
> Artikel lezen

Wil je een boeiend seksleven? Rij Porsche

Autonieuws
> Artikel lezen

Kekke kleur voor vernieuwde Porsche Macan

Spyshots
> Artikel lezen

'74 Porsche 911 RSR 2.1 Turbo jaagt op miljoenen

Autonieuws
'74 Porsche 911 RSR 2.1 Turbo jaagt op miljoenen
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.