Autonieuws

Infiniti Q30 nu officieel aangekondigd

Officieel aankondigen, dat is het enige dat Infiniti met de Q30 doet. Want na de gelekte foto eerder deze week hadden we toch gehoopt op meer details bij het officieel maken van de auto. Niet dus, Infiniti geeft ons deze afbeelding en een paar zaken om eens goed over na te denken. Of om misschien heel hard om te lachen.

"De Infiniti Q30 breekt met alle designregels en past in geen enkele categorie: geen coupé, geen hatchback, geen crossover, maar een spannende mix van deze drie carrosserievormen.", aldus het persbericht. Nou ja, volgens ons is dit toch gewoon een hatchback hoor. Een keiharde concurrent voor de A-klasse, A3 en 1-serie. Want wat moet de eveneens op stapel staande QX30 dan toch zijn? Is dat dan ook geen crossover?
“Geen coupé, geen hatchback, geen crossover, maar een spannende mix van deze drie carrosserievormen.”

Europese roots
Wat Infiniti verder nog met ons wil delen is dat de Q30 qua testen en afstemming volledig op Europees grondgebied is aangepakt. De auto zal in productie genomen worden in Sunderland (UK) en daarmee sterke Europese roots hebben. Het is ons wel duidelijk waarop Infiniti zich richt.

IAA debuut
De details moeten we je vooralsnog dus schuldig blijven. We hopen je in Frankfurt meer te kunnen vertellen over de motoren en de uitrusting.

Gerelateerde artikelen

Infiniti Q30: de Mercedes A-klasse op z'n Japans

Autonieuws
In detail: Infiniti Q30
> Artikel lezen

Infiniti Q30 nog voor 2016 in de verkoop

Autonieuws
Infiniti Q30 nog voor 2016 in de verkoop
> Artikel lezen

11 bewijzen dat de Infiniti Q30 stiekem een Mercedes-Benz is

Autonieuws
De sleutel
> Artikel lezen

Dit is het uitzicht vanuit de Infiniti Q30

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.