Autonieuws

Meer beeld van Infiniti Q30

De Infiniti Q30 is nabij. Dat bevestigt deze eerste officiële foto die gelekt is via een Russische website.

Update 26 augustus 2015 - Infiniti heeft er maar wat moeite mee de Q30 enigszins een verrassing te laten tot aan de IAA, medio volgende maand. Dit keer zijn er zelfs twee foto's uitgelekt. Al zijn ze beide van de zijkant.

Update 23 juli 2015 - Kort na het lekken van de eerste foto (van de voorzijde), besloot Infiniti er zelf maar mee voor de draad te komen. Met officiële informatie rond exact dezelfde foto. Dat er natuurlijk meerdere kiekjes zijn geschoten van de Q30, weet iedereen. Maar Infiniti wil daaraan nog niet toegegeven. Dan maar via de Tsjechische website Auto.cz dat een foto van de Q30's achterste in Praag kreeg toegezonden.

Russische website
Infiniti gaat de Q30 groots onthullen aan de massa op de IAA Frankfurt, halverwege september. Maar naar verluidt eind deze week staat de online introductie al te gebeuren. Deze foto zou daarvoor gebruikt worden, maar de Russische website Autowp kon het niet laten Infiniti voor te zijn.

Scherpe randjes
Na het bestuderen van de eerste spyshots was al duidelijk dat Infiniti met de Q30 trouw aan de conceptversie zou blijven en deze eerste opgedoken foto van het productiemodel bevestigt dat nogmaals. De scherpe randjes zijn evenwel een stuk gladder gevijld. Vergelijk de voorbumper op deze foto maar eens met die van de Q30 Concept. De flanken daarentegen zijn nog altijd bijzonder wulps en of dat ook voor de achterzijde geldt is momenteel nog koffiedik kijken. Gelukkig duurt dat niet lang meer.

Diesel uit A-klasse
De Q30 is Infiniti's eerste hatchback en omdat het onervaren is in de bouw van dermate compacte auto's heeft het de hulp ingeschakeld van Mercedes-Benz, waarmee het Japanse merk via Daimler een partnerschap erop nahoudt.
Dat de Q30 sowieso geleverd zal gaan worden met een diesel, bewijst de typeaanduiding '2.2d' bij de wielkast. In grote lijnen betreft dit dezelfde 170 pk en 400 Nm sterke viercilinder-diesel van de A-klasse. Bovendien ligt die al een tijdje in de Q50.

Gerelateerde artikelen

Infiniti QX30 opent aanval op de GLA

Autonieuws
Infiniti QX30
> Artikel lezen

Infiniti QX30 Concept steelt de show in Genève

Autonieuws
Infiniti QX30 Concept steelt de show in Genève
> Artikel lezen

Infiniti Q Inspiration zit tjokvol fraaie details

Autonieuws
Infiniti Q Inspiration zit tjokvol fraaie details
> Artikel lezen

Infiniti QX30 Concept ziet het licht in Genève

Autonieuws
Infiniti QX30 ziet het licht in Genève
> Artikel lezen

Infiniti QX30 belooft trouw aan gelikte conceptversie

Spyshots
Infiniti QX30 ziet Mercedes GLA-klasse als idool
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.