Autonieuws

Quattro-aandrijving voor Audi A6 met viercilindermotor

Steeds meer automobilisten ontdekken de voordelen van vierwielaandrijving en daar plukt Audi met haar quattro-systeem de vruchten van. In reactie daarop is de A6-lijn met 2.0 liter TFSI nu ook verkrijgbaar met vierwielaandrijving.

Het is de eerste keer dat de Audi A6 voorzien van een viercilinder te bestellen is met quattro-vierwielaandrijving. Voorheen was dit enkel mogelijk bij de (veel duurdere) zes- en achtcilinders. Op een viercilinder-diesel met quattro-techniek is het evenwel nog wachten.

Specificaties
Motorisch is de A6 2.0 TFSI als iedere andere A6 met dezelfde viercilinder-turbobenzine. Het geleverde vermogen bedraagt een maximum van 252 pk en de standaard gemonteerde S tronic-automaat kan de auto daardoor in 6,5 seconden naar de 100 km/h brengen. Voor caravan-fanaten is het wellicht interessanter om te weten dat het maximaal geremde aanhangergewicht een verdienstelijke 1.600 kilogram bedraagt.

Prijzen
Dan de prijzen. De meerprijs van het quattro systeem ligt op € 4.570,-. Hiermee komen de daadwerkelijk vanafprijzen op € 58.480,- voor de vierdeurs Limousine en € 61.980,- voor de Avant-uitvoering.

Gerelateerde artikelen

Hoog instappen in nieuwe Audi A6 Limousine

Autonieuws
> Artikel lezen

A6 Avant komt nieuwe Audi A6-gamma versterken

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe Audi A6 Avant treedt in het openbaar

Spyshots
Spyshots: Zien we daar de nieuwe Audi A6 Avant?
> Artikel lezen

Volvo V70 eruit, Audi A6 Avant erin bij de Politie

Autonieuws
Volvo V70 eruit, Audi A6 Avant erin bij de Politie
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.