Autonieuws

Aston Martin DBRS9

Zelf racen? Aston Martin DBRS9!

Er altijd al van gedroomd om zelf met een Aston Martin op het circuit te gaan racen? De Engelse sportautofabrikant heeft de DBRR9 ontwikkeld die geschikt is om zelf met 550 pk op circuitdagen te gaan rijden!

Zelf racen? Aston Martin DBRS9!
De auto is speciaal ontwikkeld voor mensen die graag met circuitdagen, clubs of in (inter)nationale races willen gaan rijden met een Aston Martin. Hierdoor ben je niet gebonden aan een fabrieksteam van Aston Martin maar kun je zelf deel gaan nemen aan een GT-race. Nou ja zelf, de auto kost een slordige 175.000 pond.
 

V12 met 550 pk

De DBRS9 is gebaseerd op de DB9, maar deelt ook vele onderdelen en designelementen met de DBR9 GT1. Als basis is het aluminium onderstel van de DB9 gebruikt en hebben de ingenieurs van Aston Martin de rolkooi van de DBR9 gemonteerd. De 12 cilinder met een inhoud van 6.0 liter is getuned tot maar liefst 550 pk. Het gewicht is met 480 kg verminderd waardoor er een vermogens/gewichtsverhouding ontstaat van 430 pk per ton (430 pk/1.000 kg). Het grootste deel van de gewichtsverlaging is te danken aan het gebruik van carbon materialen voor onder andere de body panelen, het interieur en ruiten van polycarbonaat.
 

Reserveonderdelen

Standaard is de DBRS9 voorzien van een zestraps automaat die naar gelang volledig kan worden omgezet tot een sequentiële race-automaat. De auto is flink verlaagd en er zijn instelbare Koni´s gemonteerd zoals die ook gebruikt worden op het circuit.
Om het geheel een beetje praktisch te houden zijn het stuur en de stoel instelbaar. Optioneel is er een passagiersstoel te monteren voor bijvoorbeeld demonstratie ritjes. Een volledig pakket aan reserveonderdelen wordt door Aston Martin tevens geleverd.
 

Aston Martin Racing

Zoals gezegd moeten er een flinke zak geld worden meegebracht om de DBRS9 te kunnen rijden. Maar liefst 175.000 pond moet aan de Aston Martin fabriek betaald worden om eigenaar te worden van een DBRS9. De auto´s worden gebouwd in Banbury bij Aston Martin Racing´s hoofdkantoor.
Redactie
Door Redactie

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties

Zoeken

Merk- & modeldossiers