Autonieuws

330 pk sterke Volkswagen Golf voor het circuit

Volkswagen gaat racen met de Golf. Om precies te zijn met een 330 pk sterk exemplaar dat is gebaseerd op de GTI. De flink uitgeklopte Golf zal uitkomen in het TCR kampioenschap.

Het WTCC ken je ongetwijfeld, maar heb je al eens gehoord van de TCR International Series? Geeft niet, zo bekend is het immers ook nog niet. Het kampioenschap werd in 2014 opgericht door voormalig WTCC-directeur Marcello Lotti. Hij wilde graag een betaalbare raceklasse oprichten die veel gelijkenissen kent met het WTCC. En aldus geschiedde.

Uitgevoerd volgens race-specs
In het kampioenschap rijden onder meer Seat Leon's, Honda Civic's, Opel Astra OPC's en Audi TT's. En vanaf komende seizoen dus ook de Volkswagen Golf GTI.

De Golf GTI TCR wordt aangedreven door een opgefokte 2.0 liter viercilinder-turbomotor die 330 pk en 410 Nm weet op te wekken. Ondanks dat het TCR-kampioenschap zo betaalbaar mogelijk moet blijven is de Golf uiteraard wel geheel volgens race-specs uitgevoerd. Zichtbaar is dat aan de carbon achtervleugel, uitgeklopte wielkasten (die de auto 40 centimeter beder maken), het speciale uitlaatsysteem en de 18 inch wielen. En zoals het hoort is het interieur volledig gestript.

Voor privéteams
Volkswagen Motorsport heeft al 20 exemplaren van de Golf GTI TCR gebouwd waarop privéteams aan het wachten zijn. De eerste klanten kunnen elk moment hun nieuwe TCR-racer in ontvangst nemen en vervolgens zelf aan de slag gaan met de gewenste finetuning. Uiteraard met de volle ondersteuning van Volkswagen Motorsport.

Gerelateerde artikelen

Opnieuw meer pk's voor Volkswagen Golf GTI

Autonieuws
> Artikel lezen

Stagiairs stoppen Volkswagen Golf 411 pk toe

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe Volkswagen Golf geeft teken van leven

Spyshots
> Artikel lezen

Seat Leon Cup Racer voorbode voor WTCC-auto?

Autonieuws
Seat Leon Cup Racer voorbode voor WTCC-auto?
> Artikel lezen

Hier is 'ie dan, de 290 pk sterke Golf GTI TCR

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.