Autonieuws

Alfa Romeo neemt je mee door de tijd in nieuw museum

Alfa Romeo heeft een van de rijkste geschiedenissen van alle automerken. Het Italiaanse merk viert dit jaar z'n 105e verjaardag door die rijke geschiedenis ten toon te stellen in La Machina del Tempo, het nieuwe museum waarin Alfa Romeo je meeneemt op een reis door de tijd.

De Italiaanse plaats Arese heeft een belangrijke plek in de geschiedenis van Alfa Romeo. Van 1963 tot de overname door de Fiat Group in 1986 was het hoofdkantoor van de Italianen er gevestigd en tot 2000 werden hun auto's er nog gebouwd. Niet gek dus, dat juist daar het nieuwe Alfa Romeo-museum staat.

Herboren
Alfa Romeo had al eerder een museum in Arese. Nadat het Museo Storico Alfa Romeo in 2011 werd gesloten voor renovatie is het vier jaar dicht gebleven. Het renovatiewerk werd regelmatig voor langere periode stilgelegd, maar nu is het dan toch zover. Het compleet nieuwe La Machina del Tempo, vrij vertaald 'de tijdmachine', is klaar om publiek te ontvangen.

Genoeg te zien
Het nieuwe Alfa Romeo-museum omvat een boekwinkel, café, documentatie-centrum, testcircuit, ruimte voor events en een showroom voor de aflevering van auto's. Maar waar het voor veel liefhebbers vooral om gaat: er zijn 69 historische Alfa's tentoongesteld. Onder de tentoongestelde modellen vind je de eerste Alfa Romeo ooit (de 24 CV), de 6C 1950 Gran Sport die ooit de Mille Miglia op z'n naam schreef en de Gran Premio 159 'Alfetta 159' waarmee Juan Manuel Fangio wereldkampioen werd in de Formule 1. Van de Giulietta tot de merkenkampioenschap winnende 33TT12, in deze tijdmachine ga je alle kanten op.

Gerelateerde artikelen

Ook Fiat start eigen handel in klassiekers

Autonieuws
> Artikel lezen

Bloedsnelle Alfa Romeo Giulia Coupé in de maak

Autonieuws
Bloedsnelle Alfa Romeo Giulia Coupé in de maak
> Artikel lezen

Snelste Alfa's eren Nürburgring met speciale editie

Autonieuws
Snelste Alfa's eren de Nürburgring
> Artikel lezen

Alfa Romeo maakt comeback in Formule 1

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.