Autonieuws

Oprichter Giugiaro weg bij ItalDesign

Een opmerkelijk bericht uit de auto-industrie. Meester-ontwerper Giorgetto Giugiaro heeft het Italiaanse designhuis ItalDesign, dat hijzelf oprichtte, verlaten. De resterende 9,9% aan aandelen dat hij nog bezat, heeft Audi nu ook in handen.

In 2010 werd Audi grootaandeelhouder van ItalDesign door 90,1% van de bedrijfsaandelen over te nemen van Giugiaro. Zelf hield de legendarische ontwerper, die verantwoordelijk is voor onder meer de lijnen van de Golf I, BMW M1, Audi 80, Fiat Panda, Lotus Esprit en tal van oudere en recentere Alfa's, nog een kleine tien procent van het door hemzelf in 1968 opgerichte designhuis in handen. Maar dat deel is nu ook door Audi overgekocht, waardoor het Duitse merk nu volledig eigenaar is van ItalDesign.

Hobbyen
Naast Giugiaro heeft ook zijn zoon Fabrizio de biezen gepakt. Volgens een officieel statement omdat ze 'meer tijd willen besteden aan (andere) persoonlijke interesses'. Giugiaro wil daarin tevens graag kwijt dat zijn vertrek geen invloed zal hebben op de verdere bedrijfsvoering van ItalDesign Giugiaro, de officiële bedrijfsnaam sinds 1999. Sterker, na enkele zware jaren wordt verwacht dat ItalDesign weer glorieuze momenten gaat beleven, met dank aan de kapitaalinjectie(s) door Audi. Sinds de overname zijn er bijvoorbeeld al 250 extra mensen actief voor het beroemde ontwerp-huis dat ook huishoudelijke en industriële producten vormgeeft, zoals koffiemachines en treinen.

Gerelateerde artikelen

Citroen C4 Aircross mogelijk te koop bij AliExpress

Autonieuws
> Artikel lezen

Afrojack & co nemen eerste 'Nederlandse' Ford GT in ontvangst

Autonieuws
> Artikel lezen

Mercedes-Maybach Ultimate Luxury Concept lekt uit

Autonieuws
> Artikel lezen

Hoe gaaf! Iemand heeft een Porsche 917K als daily driver

Autonieuws
> Artikel lezen

Porsche 911 GT3 RS 'vliegt' over de Ring in 6:56,4

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.