Autonieuws

Peugeot-topmannen verlekkeren zich aan 308 R HYbrid

Een Peugeot 308 met 500 pk! We dachten dat de Fransen lichtelijk gek waren geworden toen ze een conceptcar daarvan presenteerden. De kans op productie leek dan ook klein. Totdat Peugeot's CEO Maxime Picat deze foto's op Twitter plaatste, inclusief de hashtag #Peugeot308RHYbrid. Komt 'ie dan toch?

Hij leek zo klein, de kans dat de extreme Peugeot 308 R HYbrid in productie zou gaan. Het was al wel zeker dat er een R-uitvoering van de 308 in het vat zit, maar een 500 pk sterke hybride? Dat zou wellicht iets te veel van het goede zijn. Hoewel Peugeot zich daardoor vooral niet moeten laten afremmen, zou het met zo'n 308 in één klap korte metten maken met al het andere hete spul in de compacte autoklasse. En daar is het natuurlijk verdraaid lastig 'nee' tegen te zeggen...

Twitter
Peugeot is in ieder geval met iets bezig rond de 308 R HYbrid. Anders had Picat niet een tweetal foto's op Twitter geplaatst waarop zichtbaar is dat Carlos Tavares, CEO van PSA Groep, plaatsneemt in een gecamoufleerd prototype van de heel hete hatchback. Een man in zo'n positie begaat niet snel zo'n 'oeps!'-momentje. En daarmee wordt sterk de indruk gewekt dat er een heuse 308 R HYbrid in de pijplijn zit.

GTi met elektromotoren

De 308 R HYbrid Concept is een plug-in hybride met de 270 pk sterke 1.6 liter viercilinder die we al kennen van de pas onthulde 308 GTi. Die wordt vergezeld door twee elektromotoren van elk 115 pk sterk. Samen goed voor 500 pk en 730 Nm, waarmee volgens Peugeot de sprint van 0 naar 100 km/h in minder dan vier seconden is gedaan. En daarmee verslaat 'ie met gemak de Mercedes-AMG A 45, die net z'n plek weer heeft veroverd als krachtigste hot hatch te koop. Maar goed, eerst zien, dan geloven.

Gerelateerde artikelen

Peugeot 308 Berline wederom met 14% bijtelling

Autonieuws
> Artikel lezen

Peugeot 308 GTi: 270 pk's en two-tone carrosserie

Autonieuws
Peugeot 308 GTi: 270 pk's en two-tone carrosserie
> Artikel lezen

Peugeot 308 R HYbrid; de leeuw op anabolen

Autonieuws
Peugeot 308 R HYbrid; de leeuw op anabolen
> Artikel lezen

Rijdt de nieuwe Peugeot 308 GTi al?

Autonieuws
Rijdt de nieuwe Peugeot 308 GTi al?
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.