Autonieuws

Mercedes-Benz A-klasse fijngeslepen

Mercedes-Benz heeft de A-klasse vernieuwd. Exact drie jaar na het debuut van de volledig nieuwe A-klasse gaat het puur om fijnslijperij, maar dat neemt niet weg dat de A-klasse er sterker door is geworden. Letterlijk en figuurlijk.

Als de vernieuwde A-klasse eind september de showrooms in wordt gereden moet je twee keer kijken om het verschil met zijn 'voorganger' te zien. Een beetje kenner zal de nieuw getekende voorbumper spotten, maar voor de vernieuwde achterlichtunits en de in de achterbumper geïntegreerde uitlaateindstukken zal je toch echt een geoefend oog moeten hebben. De nieuwe kleuren en materialen in het interieur zijn van eenzelfde subtiele aard. Meer opvallend is de zogenaamde Ambiente verlichting die op tal van plekken in het interieur sfeervolle accenten verzorgd. De verlichting is instelbaar in twaalf kleuren en vijf dimniveau's. Eveneens nieuw is het feit dat het vrijstaande display voortaan ook in 8 inch bestelbaar is en wordt voorzien van Android Auto en Apple CarPlay.

De motorische wijzigingen
Op motorisch vlak zien we de komst van een nieuw instapmodel genaamd A 160. De viercilinder benzinemotor in deze instapversie ontwikkelt 102 pk en 180 Nm. Erboven is als vanouds de A 180 te vinden (122 pk) met daarboven de 156 pk sterke A 200. Eveneens ongewijzigd is de A 250 (211 pk). Kies je echter voor de A 250 Sport dan ontwikkelt datzelfde blok voortaan 218 pk, oftewel 7 pk meer.
Het dieselgamma start met de A 180d (109 pk) welke als BlueEfficiency slechts 89 g/km uitstoot. Dat betekent voor dit jaar een bijtelling van 20% en wie in 2016 bestelt 21%. Erboven vinden we de 136 pk sterke A 200d en de topdiesel (A 220d) is met 177 pk een paar pk's sterker geworden dan voorheen.

Een adaptief onderstel
Nieuw op de A-klasse is de functie Dynamic Select. Daarmee valt met een druk op de knop te kiezen uit de instellingen Comfort, Sport, Eco en Individual waarmee het karakter van de motor, transmissie, het onderstel en de besturing worden aangepast. In combinatie met het (optionele) adaptieve onderstel moet dat volgens Mercedes de keuze bieden tussen sportief en comfortabel rijden.

Opvallende Motorsport Edition
Gewaagd van Mercedes-Benz is de introductie van de zogenaamde Motorsport Edition. Deze is volledig uitgevoerd in de kleuren van het AMG Petronas F1 team. Zowel het ex- alsook interieur is voorzien van accenten in petrolgroen in lijn met de F1-bolides. De Motorsport Edition is beschikbaar voor alle motorvarianten vanaf de A 200(d) met uitzondering van de A 45 AMG.

Bestellen?
Vanaf september staat de vernieuwde A-klasse bij de dealers. Bestellen kan nu al. Wil je de auto toch eerst zien? Hij debuteert begin september als wereldprimeur op de IAA in Frankfurt. De prijzen verwachten wij zeer binnenkort bekend te kunnen maken.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe A-klasse legt lat middenklasse-interieur stuk hoger

Autonieuws
> Artikel lezen

Maak kennis met de Mercedes-Benz A-klasse Sedan

Autonieuws
> Artikel lezen

Mercedes-Benz presenteert de nieuwe A-klasse

Autonieuws
> Artikel lezen

Naakte Mercedes A-klasse wil gezien worden

Spyshots
Naakte Mercedes A-klasse wil gezien worden
> Artikel lezen

Nieuwe Mercedes A-Klasse mag eindelijk 'naakt' de deur uit

Autonieuws
Nieuwe Mercedes A-Klasse mag eindelijk 'naakt' de deur uit
> Artikel lezen

Mercedes EQ A heeft BMW i3 in het vizier

Autonieuws
Mercedes EQ A heeft BMW i3 in het vizier
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.