Autonieuws

Vernieuwde Kia Cee'd: weer stapje hogerop

De Kia Cee'd mag zich een groot succesnummer noemen. De Zuid-Koreanen produceerden onlangs de miljoenste Cee'd (sinds de eerste generatie in 2006) en inmiddels is 1 op de 5 Kia's in Europa een Cee'd. Met concurrenten als de Golf, Focus en Astra blijft het echter belangrijk om bij de tijd te blijven. En om die reden presenteren de Koreanen nu een vernieuwde versie van hun middenklasser.

De facelifte is er één van het klassieke type: vernieuwd in- en exterieur alsook een upgrade qua technologie. Precies zoals het hoort halverwege de levenscyclus van een auto. Om maar te beginnen met het meest zichtbare te beginnen: de buitenzijde werd strak getrokken. Een vernieuwd front, nieuw bumperwerk alsook nieuwe lichtmetalen wielen zijn de belangrijkste zichtbare veranderingen.

Verbeterde uitstraling
Het interieur van de Kia Cee'd is verder verfijnd en heeft een meer luxueuze look and feel gekregen. Die uitstraling is te danken aan subtiele chroomdetails, aluminiumaccenten en hoogglans afwerkingen. Bovendien werd er aandacht besteed aan de geluidsisolatie en moeten verbeteringen aan het onderstel het rijgeluid eveneens verder terug hebben gedrongen. Kia spreekt tot slot over besturing met meer gevoel, iets dat wij zeker toejuichen gezien eerdere tests met de Cee'd.

Moderne technologie
Geheel in lijn met moderne concurrenten presenteert Kia een hele rits aan rijassistentiesystemen. We noemen onder meer Blind Spot Detection, Rear Cross Traffic Alert en de Speed Limit Info Function. Opties die net als Digitale DAB+ radio vanaf deze herfst leverbaar zijn.

Motorengamma Kia Cee'd
Onder de motorkap worden de vernieuwde Cee'd en Cee'd Sportswagon in eerste instantie leverbaar met de bekende 1.6 GDi en 1.6 CRDi benzine- en dieselmotor met respectievelijk 135 pk en 133 pk. De CRDi diesel is daarbij verder geoptimaliseerd. Deze herfst arriveert de Kia Cee'd ook met de compleet nieuwe 1.0 T-GDi driecilinder turbo benzinemotor in twee vermogensvarianten (100 en 120 pk). Voor de 133 pk sterke CRDi-dieselmotor komt er in die periode bovendien een zeventraps transmissie met dubbele koppeling (DCT) in de prijslijsten te staan.

Prijzen vernieuwde Kia Cee'd
De vernieuwde Kia Cee'd-serie is per direct te bestellen en staat vanaf juli bij de Nederlandse Kia-dealers. De prijzen beginnen bij € 21.195,- (1.6 GDi ComfortLine) en als diesel wordt de vernieuwde Cee'd leverbaar vanaf € 23.695,-. De meerprijs voor de Sportswagon bedraagt altijd € 1.000,-.

Gerelateerde artikelen

Kan de nieuwe Kia Ceed Sportswagon het nog goedmaken?

Spyshots
> Artikel lezen

Minstens 600 liter voor nieuwe Kia Ceed Sportswagon

Autonieuws
> Artikel lezen

Proceed Concept blikt vooruit naar Kia's nieuwe middenklasser

Autonieuws
Proceed Concept blikt vooruit naar Kia's nieuwe middenklasser
> Artikel lezen

Kia Ceed Sportswagon lekt nu al uit

Autonieuws
Kia Ceed Sportswagon lekt nu al uit
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.