Autonieuws

Het vermogen van de Ford Focus RS bedraagt officieel...

Ford wil ons eindelijk vertellen wat de Focus RS nu echt onder de kap heeft liggen. Lange tijd werd het gehouden op 'meer dan 320 pk', maar de Focus RS weet dat ruimschoots te overtreffen!

Uit die 2.3 liter viercilinder turbomotor haalt Ford liefst 350 pk en 440 Nm (zelfs 470 Nm in overboost). En dat is niet mis zeg! Hij weet er de nieuwe Peugeot 308 GTi (270 pk), die zij-aan-zij zal staan met de nieuwe Focus RS dit weekend op het Goodwood Festival of Speed, ruimschoots mee overtreffen. En nu we toch aan het vergelijken zijn: aan de Audi RS 3 of de vernieuwde Mercedes A 45 AMG kan de Ford dan weer (net) niet tippen.

Driftknop!
We wisten al dat de Focus RS is voorzien van vierwielaandrijving met een torque vectoring systeem. Al die elektronica is niet zelden de doodsteek voor stuurpret, maar Ford heeft er wat op gevonden. De Focus RS krijgt namelijk een driftmodus. Wie daarop drukt krijgt een Focus RS die zich spontaan zal gedragen als een achterwielaandrijver met een hoop ongetemde pk's. Binnen bepaalde grenzen waarschijnlijk, maar de video laat ons al zien dat je er lekker dwars mee kunt gaan.

Hoe snel is hij?
Ford weet het nog niet. Nee, natuurlijk weet Ford het wél. Maar we mogen het nog niet weten. Het wil ons namelijk nog eens een excuus geven om jullie een artikel te serveren. Ach ja, vinden wij ook niet erg. Het is toch een beauty. En tegelijk een beast. En daar houden wij van.

Gerelateerde artikelen

Een nieuwe Focus, een nieuwe Ford RS

Autonieuws
> Artikel lezen

Zowaar, Ford Focus RS kan nog scherper

Autonieuws
> Artikel lezen

Mountune stopt Ford Focus RS meer pk's toe

Tuning & styling
> Artikel lezen

Hebbeding: Drift Stick in je Ford Focus RS

Autonieuws
> Artikel lezen

Team Sky volgt Tour in snelle Focus RS

Autonieuws
Team Sky volgt Tour in snelle Focus RS
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.