Autonieuws

Ford keert terug op Le Mans met deze GT

Ford heeft zojuist bekendgemaakt weer te zullen gaan racen op Le Mans. De zojuist op het circuit van La Sarthe onthulde GT zal uitkomen in de GTE Pro-klasse. Volgens Ford is het een ode aan de overwinning in 1966, dat volgend jaar, precies 50 jaar geleden is.

'Toen de GT40 in de jaren zestig meedeed aan Le Mans, wilde Henry Ford II bewijzen dat Ford in staat was om de meest legendarische fabrikanten van endurance-auto's te verslaan,' zegt Bill Ford, Executive Chairman van Ford Motor Company tijdens de persconferentie vanmiddag. 'We zijn nog steeds bijzonder trots op het feit dat wij deze zware race vier keer op rij hebben gewonnen en dat de passie voor innovatie waarmee indertijd de eerste Ford GT is ontworpen ons nog steeds inspireert.' En die trots is terecht als je het ons vraagt. Met de GT40 wist Ford in 1966 op Le Mans de 1e, 2e en 3e plaats op te eisen en bovendien in de vier jaren erop wederom te winnen met de GT40.
“We zijn nog steeds bijzonder trots op het feit dat wij deze zware race vier keer op rij hebben gewonnen”

Twee teams, vier auto's
De nieuwe Ford GT zal in 2016 deelnemen aan alle wedstrijden van het World Endurance Championship en het TUDOR United SportsCar Championship en debuteert in januari 2016 bij de Rolex 24 At Daytona, Florida. De twee Ford-teams zullen worden beheerd door het raceteam Chip Ganassi Racing met Felix Sabates (CGRFS). Beide teams willen met vier auto's deelnemen aan Le Mans. De coureurs worden op een later moment bekendgemaakt.

Spaarzaam met details
Over de details doet Ford nog uitermate geheimzinnig. Verder dan het feit dat de 3.5 liter EcoBoost-V6 voor de aandrijving zal gaan zorgen en er bij de ontwikkeling van de GT al rekening is gehouden met zijn terugkeer in de racerij komen we niet. Dan moeten we daar nog maar geduldig even op wachten. Het is in ieder geval prachtig nieuws dat er wederom een fabrikant zich aansluit bij Le Mans.

Gerelateerde artikelen

Ford GT '67 Heritage Edition is in een overwinningsroes

Autonieuws
> Artikel lezen

Autodromo brengt ode aan Ford GT

Lifestyle & design
> Artikel lezen

Afrojack & co nemen eerste 'Nederlandse' Ford GT in ontvangst

Autonieuws
> Artikel lezen

Ken Block doet rondje Le Mans in Ford GT

Autonieuws
Ken Block stuurt Ford GT over Le Mans
> Artikel lezen

Klacht tegen 'uitverkorene' die Ford GT te koop zet

Autonieuws
> Artikel lezen

Wat als Ford zou terugkeren naar het DTM

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.