Autonieuws

Ook 3-cilinderturbo voor BMW 4-serie Gran Coupé

Hier kon je op wachten natuurlijk. Kort nadat BMW een driecilinder lepelde in de (vernieuwde) 3-serie, heeft het dat ook gedaan bij de vierdeurs 4-serie, de Gran Coupé.

De BMW 4-serie Gran Coupé met driecilindermotor luistert naar de typebenaming 418i en beschikt over exact hetzelfde vermogen als de onlangs gepresenteerde vernieuwde 318i. 136 pk levert 'ie. Wat dit op de acceleratie naar 100 km/h doet is niet bekendgemaakt en ook over de gemiddelde verbruik- en emmissiecijfers moet BMW zich nog uitlaten. Misschien maar goed ook, want zo kunnen de fanboys de combinatie van een flamboyante vierdeurs coupé met een halve zescilinder nog even laten bezinken.

Prijzen
De prijskaarten heeft BMW al wel laten drukken. Zo rijdt je de 418i met handbak vanaf € 35.822,- en de versie met 8-traps automaat kost minstens € 37.671,-. Ter vergelijk: deze prijzen liggen zo'n vijf mille lager dan die van de 184 pk sterke, vier cilinder tellende 420i.
Tevens maakt BMW kenbaar dat de 418d voortaan 150 pk geniet in plaats van 143 pk en dat alle 4-serie-modellen nu ook zijn uitgerust met een regen- en lichtsensor.

Gerelateerde artikelen

AC Schnitzer giet saus over BMW 4-serie Gran Coupé

Tuning & styling
AC Schnitzer doopt saus over BMW 4-serie Gran Coupé
> Artikel lezen

Verfijningen voor complete BMW 4-serie

Autonieuws
Verfijningen voor complete BMW houdt 4-serie
> Artikel lezen

Prijs BMW 4-serie Gran Coupé gelijk aan 3-GT

Autonieuws
Prijs BMW 4-serie Gran Coupé gelijk aan 3-GT
> Artikel lezen

Zes BMW’s voortaan met 20% bijtelling

Autonieuws
Zes BMW’s voortaan met 20% bijtelling
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.