Autonieuws

Nieuwe Lotus 3-Eleven op transport naar Goodwood

Een nieuwe Lotus zorgt altijd voor woelige stoelmomenten. Gelukkig duurt het dan ook niet lang meer voor het losgaat op het Goodwood Festival of Speed, waar ook de nieuwe, puristische 3-Eleven zal worden onthuld.

/ UPDATE 25 juni 2015: Nieuwe teaserfoto toegevoegd die een glimt geeft van het front.

Eind juni is het zover, dan worden de vaak luid brullende motoren gestart op het Goodwood Festival of Speed nabij het gelijknamige circuit en Engelse plaatsje. Maar tegenwoordig grijpen automerken dit bijna legendarische auto-event ook steeds vaker aan om – te midden van duizenden enthousiastelingen – een gloednieuwe auto te onthullen en te showen. Zo ook Lotus de komende editie. De nieuwe 3-Eleven is daarvoor al heimelijk verpakt en klaar om op transport te gaan.

Dubbele waarschuwing

Om aan te geven dat het houten krat iets bijzonder bevat is er met koeienletters 'Handle with care. It's not for you' opgedrukt. Een waarschuwing met een dubbele betekenis, want we kennen de Lotus Eleven immers als een zeer pure, prestatiegerichte straatracer. Zo schittert een dak doorgaans door afwezigheid en ook modernere elektronische engeltjes kun je normaliter op je buik schrijven. De Eleven staat te boek als een hardcore 'track day'-racer en we kunnen geen enkele reden verzinnen waarom de derde generatie anders zal zijn.

Krachtige V6
Naar het prestatieniveau van de 3-Eleven wordt al een tijdje geraden. Tot dusver lijkt een verder opgefokte 3.5 liter V6 – uit de Exige S, waarvan 'ie zijn basis ontleend – het dichtst in de buurt van de uiteindelijke werkelijkheid te liggen. Qua vermogen wordt er gemikt op 420 pk en dat bij een gewicht van zo'n 850 kilogram. Snelheid is in elk geval gegarandeerd.

Gerelateerde artikelen

Lotus 3-Eleven: radicale tweezitter

Autonieuws
Lotus 3-Eleven: radicale tweezitter
> Artikel lezen

SUV van 'Chinese' Lotus slechts kwestie van tijd?

Autonieuws
> Artikel lezen

Lotus Exige Sport 410 kan er eigenlijk niet meer bij

Autonieuws
> Artikel lezen

Lotus Exige verder uitgemolken als Cup 430

Autonieuws
> Artikel lezen

Eerbetoon: Lotus Exige Cup 430 Type 25

Autonieuws
> Artikel lezen

Lotus Evora GT430: niet de snelste, wel de lekkerste

Autonieuws
Slechts 60 keer Lotus Evora GT430
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.