Autonieuws

BMW 7-serie lekt nog een keer

BMW's slechtst bewaarde geheim van 2015 is de nieuwe 7-serie. Het vlaggenschip wordt later deze week onthuld door BMW, maar is nu voor de zoveelste keer gelekt.

BMW startte het jaar al pijnlijk: rond de jaarwisseling doken er foto's op van de nieuwe 7-serie met het doek dat de limousine moest verhullen ernaast. Na een besloten evenement van BMW lekte er weer een foto. En nu is de 7-serie in de aanloop naar z'n onthulling nog een keer opgedoken, inclusief een lijst met opties.

Online configurator
Website BimmerToday kwam in de Oostenrijkse BMW-configurator de 7-serie tegen en plaatste de afbeeldingen meteen. Het exterieur is na alle gelekte foto's wel bekend, maar nu zien we voor het eerst ook foto's van de verschillende opties en het interieur, hetzij in een lage resolutie.

Over de ton
De nieuwe 7-serie komt er in ieder geval als 730d met 265 pk, 740i met 326 pk en 750i xDrive met 450 pk. Oostenrijkse prijzen zijn hierbij ook al bekend: als 730d is 'ie daar te bestellen vanaf € 100.445,-. Daar moet wel bij gezegd dat de prijzen in Nederland vanwege het belastingstelsel hiervan zullen afwijken. Ter vergelijking: De Audi A8 met 3.0 TDI kost in Oostenrijk € 88.760,- en de S 350 CDI krijg je er mee voor € 98.270,-.
Het BMW-vlaggenschip is uit te rusten met TV en telefoon aan boord, individuele klimaatcontrole, ingebouwde koelbox, actief geventileerde stoelen, verschillende soorten en kleuren leder en alcantara en natuurlijk een M Sport-pakket. Er is keuze uit dertien kleuren lak en de wielen variëren van 17 tot 20 inch. Adaptieve LED-verlichting en uitstapverlichting zijn ook optioneel.

Op meer details en nieuwe foto's moeten we nog even wachten tot 10 juni, dan staat de officiële onthulling gepland.

Gerelateerde artikelen

M760Li xDrive: de Alpina B7 van BMW

Autonieuws
BMW M760Li xDrive
> Artikel lezen

BMW viert jubileum 7-serie met Edition 40 Jahre

Autonieuws
BMW viert jubileum 7-serie met Edition 40 Jahre
> Artikel lezen

'Mid-cycle facelift' voor BMW 7-serie in aantocht

Spyshots
'Mid-cycle facelift' voor BMW 7-serie in aantocht
> Artikel lezen

Diamanten-inleg voor BMW 750Li Individual

Autonieuws
BMW 750Li xDrive Individual
> Artikel lezen

100 keer BMW Individual 7-serie The Next 100 Years

Autonieuws
BMW Individual 7 Serie THE NEXT 100 YEARS
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.