Autonieuws

Vier nieuwe TVR's in het vat

Dat TVR bezig is aan een comeback, mag inmiddels bekend zijn. Echter dat dat gepaard gaat met niet één, maar liefst vier nieuwe modellen, dat wisten we nog niet.

TVR heeft tumultueuze tijden achter de rug. De Engelse nicheconstructeur wisselde enkele keren van eigenaar (die niet allemaal even koosjer waren) en probeert nu weer overeind te krabbelen. Wij zouden, lerend uit het verleden, denken: 'Haastige spoed is zelden goed'. Maar daarvan wil de drijvende kracht achter het hedendaagse TVR kennelijk niets weten. In haar eerste fase doe het meteen enkele straffe uitspraken. Zo belooft TVR in interviews met Britse media niet één of twee nieuwe sportauto's, maar meteen vier. De eerste moet er zijn in 2017.

Cosworth-power
Twee modellen zouden zelfs al klaar zijn. En ze zullen beiden beschikbaar komen als coupé en cabriolet. Goed nieuws is ook dat het klassieke TVR-recept daarbij behouden blijft: de auto's zijn gebouwd om een buizenframe en ze krijgen aluminium en composiet koetswerkpanelen. Het hart van de nieuwe TVR's is dan weer elders ingekocht. Bij GM of Ford, en Cosworth mag daarna wat magische spreuken erover uitspreken. Uiteindelijk moet dat minstens 450 pk opleveren, dat via een handbak naar de achterwielen wordt gestuurd.

Klein, maar fijn
Het initiële doel van het opgestane TVR is natuurlijk gezond worden en dat ook blijven. En dat bij een maximale jaarproductie van 1.500 auto's tegen een kostprijs van pak 'm beet € 90.000,- per stuk. Plannen die mooi klinken, maar concreet bewijs hiervan is er nog altijd niet.

Gerelateerde artikelen

Goodwood Revival het decor van nieuwe TVR

Autonieuws
> Artikel lezen

Gloednieuwe fabriek voor comeback TVR

Autonieuws
Gloednieuwe fabriek voor comeback TVR
> Artikel lezen

Eindelijk beeld dat de nieuwe TVR recht aandoet

Autonieuws
> Artikel lezen

Herboren TVR trekt doek van nieuwe Griffith!

Autonieuws
Herboren TVR trekt doek van nieuwe Griffith!
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.