Autonieuws

Is het gepatenteerde Toyota S-FR de langverwachte Supra?

Toyota is wel toe aan een verzetje. Het imago dat het merk in de jaren '90 genoot dankzij de Celica en de Supra voelt als eeuwen geleden. Achter de schermen schijnt hard gewerkt te worden aan een comeback, echter daar wordt telkens zeer geheimzinnig over gedaan. Maar nu is naar buiten gekomen dat Toyota de typeaanduiding 'S-FR' heeft vast laten leggen, en die klinkt erg sportief.

Je zou haast zeggen dat Toyota in een sleur zit. Praktische, burgerlijke auto's maken gaat ze prima af, maar van het sportieve imago dat ze genoten in de tijd van de Supra en Celica is nog weinig over. Zelfs met de vlot sturende GT86 lukt het niet om zich een bevlogen imago aan te meten. Zoals het er nu op lijkt gaat Toyota het nogmaals proberen; met wederom een compacte sportauto en laten de Japanners nu net de typenaam S-FR hebben vastgelegd bij het Amerikaanse patentbureau. Een naam die wel eens kan wijzen op de langverwachte opvolger van de Supra.

Olie op het vuur
Al vlak na de lancering van de GT86 in 2012 liet Toyota doorschemeren bezig te zijn met een model erboven. Daarna bleef het een angstvallig stil. Tot de onthulling van de FT-1 Concept in 2014, een voorbode van hoe de toekomstige sportauto van Toyota eruit zou kunnen gaan zien. En nu er een nieuwe naam is gedeponeerd bij een octrooibureau (dat veel wegheeft van FR-S van zustermerk Scion), draait de geruchtenmolen weer op volle toeren. Inclusief allerlei hersenspinsels over de toegepaste aandrijflijn. Zo zou de S-FR niet een hybride zijn, zoals eerder gedacht werd, maar worden aangedreven door een zescilinder-turbomotor uit de schappen van ontwikkelingspartner BMW.

Gerelateerde artikelen

Laat dit alsjeblieft de Toyota Supra zijn!

Autonieuws
Smeekbede: laat dit alsjeblieft de Toyota Supra-opvolger zijn!
> Artikel lezen

Terugkeer Toyota Supra officieel aangekondigd

Autonieuws
Terugkeer Toyota Supra officieel aangekondigd
> Artikel lezen

Toyota Supra lijkt een opvolger te krijgen

Autonieuws
Toyota Supra lijkt een opvolger te krijgen
> Artikel lezen

Gelekt: nieuwe Toyota Supra is een helleveeg!

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.