Autonieuws

Fabelachtige SRT Tomahawk Vision GT heeft 2.590 pk

Fiat Chrysler Automobiles heeft de Dodge SRT Tomahawk Vision Gran Turismo onthuld. Een hypersportwagen die de designers verzonnen voor de game Gran Turismo 6. En waar de meeste autofabrikanten vaak nog iets van realisme in hun GT-racer verwerken, is dat bij deze Dodge heel ver te zoeken.

Digitale racers, inmiddels heeft bijna elke fabrikant er wel één. Allemaal supersportwagens met indrukwekkende vermogens, extreem weinig kilo's en futuristische looks. Net als de Dodge SRT Tomahawk Vision Gran Turismo. En toch is deze anders. Want waar de game-auto's van de meeste fabrikanten nog enigszins de realiteit in het vizier houden, overschrijdt Dodge alle reële grenzen.

Drie versies
In theorie gaat het om een prestatiegerichte Dodge voor het jaar 2035. Een hybride-hypersportwagen met een koetswerk van grafiet, actieve aerodynamica waardoor koetswerkpanelen zichzelf constant aanpassen en een fabelachtig vermogen.
Dodge bedacht drie verschillende versies. De eerste heeft een 7.0 liter V10 met 792 pk en pneumatisch aangedreven voorwielen brengen het totale vermogen zelfs op 1.007 pk. Het geheel weegt desalniettemin een schamele 918 kilo en deze 'basisuitvoering' heeft als topsnelheid 402 km/h. En dat is nog niet eens de racevariant. Die heet GTS-R, weegt 661 kilo en heeft een totaal vermogen van 1.450 pk. Goed voor een top van 482 km/h.

Topstuk
Het topstuk van de collectie is de Tomahawk Vision Gran Turismo X. Ook die weegt 661 kilo, maar levert nog een berg vermogen meer, namelijk 2.590 pk. Waaruit? Daar kunnen de fantasten bij Dodge, behalve dat er 'experimentele technologie' aan te pas komt, niet veel over kwijt. Wat ze wel weten is dat er met die 2.590 pk een topsnelheid van 650 km/h kan worden gehaald. Ammehoela natuurlijk, maar imponeren doet het zeker. Nu nog een computerscherm zien te vinden die deze bizarre top kan weergeven...

Gerelateerde artikelen

SRT Viper eert historische kleurstelling

Autonieuws
SRT Viper eert historische kleurstelling
> Artikel lezen

Dodge Challenger SRT Hellcat doet verlangen naar een oneindige roadtrip

Fotogalleries
Monsterlijke sfeerbeelden van Dodge Challenger SRT Hellcat
> Artikel lezen

SRT Viper klaargestoomd voor Le Mans

Autonieuws
SRT Viper klaargestoomd voor Le Mans
> Artikel lezen

SRT Viper Time Attack gaat strijd met ZR1 aan

Autonieuws
SRT Viper Time Attack gaat strijd met ZR1 aan
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.