Autonieuws

Mysterieuze Ramble Rally kan nu al niet meer stuk

Gerben Witten24 mei 2015

Hoe krijg je 200 stuurlui enthousiast voor een auto-avontuur? Vertel ze gewoon helemaal niets. Niet waar ze 's avonds zullen overnachten, niet welke uitdagingen ze tegemoet gaan en niet waar ze zullen finishen na zo'n 3.000 kilometer door Europa gecrosst te hebben met hun geliefde bolide. Enkel beloven dat ze een geweldige week tegemoet zullen gaan is genoeg. Welkom in de Ramble Rally, waarvan vandaag de proloog werd verreden.

51.196316 breedtegraad bij 6.654460 lengtegraad. Op naar het Duitse Neuss, zo geeft de navigatie even later aan. Na maanden in spanning aftellen werd gisteravond dan eindelijk de eerste locatie van de Ramble Rally door de organisatie bekendgemaakt. Sommige deelnemers, beter bekend als rambles, hadden het niet meer. Al weken. Onder het motto 'beter te vroeg, dan te laat' sprongen sommigen dan ook onmiddellijk in hun auto en zetten koers richting onze oosterburen. Over fanatiek gesproken…

Dat de stemming onder de rambles er goed in zit blijkt des te meer als ook wij met onze Opel Astra OPC arriveren bij het hotel waar de eerste overnachting zal worden doorgebracht. Het pluimage aan rambles is zowaar nog kleurrijker dan de lakken van hun meegebrachte automobiele metgezellen. Ook wij voelen het: de Ramble Rally kan nu al bijna niet meer stuk. Dit wordt een topweek!

Maar ondertussen… tijdens de eerste briefing weerklinkt het geroezemoes onderling nog heftiger dan zonet buiten in de Duitse avondzon. De Ramble Rally is immers een 5-daags auto-avontuur zijn vol verrassingen en plotwendingen en elke ochtend weer hetzelfde antwoord op de prangende vraag: 'Bestemming onbekend!' Nou, je wilt niet weten hoe een zaal tjokvol motivatie dan ineens klinkt. Let's ramble!

Morgenvroeg tussen 8 en 9 uur trapt de Ramble Ramble officieel af met opnieuw een breedte- en een lengtegraad. Welke avonturen er zijn beleefd en waar we 's avonds zijn gestrand? Dat kun je hier morgen lezen.

Gerelateerde artikelen

Wat kosten deze 5 elektrische auto’s als occasion?

Autonieuws
Wat kosten deze 5 elektrische auto’s als occasion?
> Artikel lezen

Fast & Furious krijgt geanimeerde spin-off op Netflix

Autonieuws
> Artikel lezen

Maak kennis met de Mercedes-Benz A-klasse Sedan

Autonieuws
> Artikel lezen

Nog een SUV erbij voor Skoda: de Kamiq

Autonieuws
> Artikel lezen

Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury nu officieel

Autonieuws
> Artikel lezen

Schrijft VW historie met deze Pikes Peak-racer?

Autonieuws
> Artikel lezen