Autonieuws

Maserati Mostro: schitterend eerbetoon aan vervlogen tijden

Maserati bestaat 100 jaar. En dat wordt uitbundig gevierd. Het hoogtepunt tot dusverre is wat ons betreft de dit weekend debuterende Maserati Mostro, een eerbetoon aan de 450 S Coupe Zagato uit 1957.

Het is de Italiaanse koetswerkbouwer Zagato die op het Concorso d'Eleganza Villa d'Este de Maserati Mostro voorstelt. Zagato is immers degene die samen met Maserati verantwoordelijk is voor de creatie. Zagato tapte de inspiratie voor het model uit de autogeschiedenis. Uit 1957 om precies te zijn. Toen creëerde het bedrijf op verzoek van Sir Stirling Moss een speciale coupé voor deelname aan de 24 uren van Le Mans.

Retro-looks
De vormgeving is bijgevolg erg retro, met z'n lange motorkap en sterk afgeronde cabine. Maar er zijn ook talloze moderne elementen. Een carbon monocell bovenop een stalen buizenstructuur bijvoorbeeld. Of de vleugeldeuren. Voor de aandrijving zorgt een Maserati V8 die gekoppeld is aan een halfautomatische zesbak. Maar met welke specificaties? Daar rept Maserati met geen woord over.

Strikt gelimiteerd
Zagato wil 5 exemplaren van de Maserati Mostro bouwen. Maar je bank hoef je niet meer te bellen - ze zijn allemaal al verkocht. En dus blijft het bij dromen, net als voor veel van die andere Maserati-iconen die ze de afgelopen 100 jaar hebben voortgebracht.

Gerelateerde artikelen

Zagato bouwt Aston Martin Virage Shooting Brake

Autonieuws
Zagato bouwt Aston Martin Virage Shooting Brake
> Artikel lezen

Wat heeft Maserati nu weer aan z'n fiets hangen?

Lifestyle & design
> Artikel lezen

Ferrari-V8 voor Maserati Levante Trofeo

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.