Autonieuws

Rolls-Royce noemt Wraith cabriolet Dawn

Geen Wraith Drophead Coupé zoals we hadden verwacht, maar Dawn is de naam van Rolls-Royce's nieuwe cabriolet. Hij verschijnt in 2016 op de markt en zal grote gelijkenissen kennen met de coupé waarvan hij, ondanks de andere naam, is afgeleid.

Dat Rolls-Royce ons nog niet met feiten bestookt is zo erg nog niet. Want ondanks dat ze het zelf niet noemen, is de Dawn duidelijk gebaseerd op de Wraith. En dat betekent dat de specificaties daarmee grotendeels overeen zullen komen. Hou dus rekening met de 6.6 liter biturbo V12 (624 pk), een 0-100 km/h-sprint in een seconde of vijf en het indrukwekkende koppel van 800 Nm voor razendsnelle en soepele tussensprints.

Stoffen kap
Dat de Wraith een groot deel van zijn techniek schenkt aan de Dawn betekent niet dat die laatste simpelweg een cabrioletversie ervan is. De fastback-lijn van de Wraith zal verloren gaan op de cabriolet en dat heeft gevolgen voor de achterzijde, maar vooral voor het dak natuurlijk. Deze overkapping, due van stof zal zijn, mist daardoor vermoedelijk ook de kenmerkende sterrenhemel van de coupé.

Historische naam
De naam Dawn is historisch verantwoord. De auto zoals die ook op deze foto's te zien is betreft de Silver Dawn uit 1952, volgens Rolls-Royce één van de zeldzaamste auto's ter wereld. Daarvan is deze nieuweling een spirituele opvolger en moet al op voorhand een extra exclusief tintje aan het model worden gegeven.

Gerelateerde artikelen

Spofec verbouwt Rolls-Royce Dawn

Tuning & styling
> Artikel lezen

Eerste detailkiekjes Rolls-Royce Dawn

Autonieuws
Eerste detailkiekjes Rolls-Royce Dawn
> Artikel lezen

Zien en gezien worden in Rolls-Royce Dawn

Autonieuws
Zien en gezien worden in Rolls-Royce Dawn
> Artikel lezen

Rolls-Royce Dawn vergt dubbele van S 63 AMG Cabrio

Autonieuws
> Artikel lezen

Rolls-Royce Cullinan toont z'n bonkige lijnenspel

Autonieuws
> Artikel lezen

Rolls-Royce Dawn trekt z'n capuchon strak

Spyshots
Rolls-Royce Dawn
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.