Autonieuws

Vernieuwde Seat Alhambra tot tien mille goedkoper

De vernieuwde Seat Alhambra is moderner en vooral schoner. En dat laatste maakt de Spaanse familie-MPV een stuk voordeliger. Dit gaat 'ie kosten.

De optische facelift van de Seat Alhambra is subtiel met een andere grille, LED-verlichting, een op punten opgefrist interieur en uitgebreidere uitrustingsmogelijkheden. Hoe anders is dat onder de kap, waar Euro 6-motoren zijn geplaatst. Daardoor is de MPV tot 15% zuiniger geworden. En dat zorgt ervoor dat 'ie in prijs is gedaald.

Prijzen
De Alhambra is verkrijgbaar met vier motoren: de 150 pk sterke 1.4 TSI, de 2.0 TSI met 220 pk en dieselen kan met de 2.0 TDI met naar keuze 150 of 184 pk. Prijzen beginnen bij € 39.450,- voor de één-punt-vier in Reference-uitvoering, wat neerkomt op een prijsverlaging van een kleine duizend euro. De grootste winst wordt behaald met de 2.0 TSI Style Connect met DSG-automaat. Deze is met bijna tien mille in prijs verlaagd en komt daardoor uit op € 48.250,-.
Dan de diesels. De instapper daarvan is te bestellen als Reference vanaf € 44.450,- en de 34 pk sterkere 2.0 TDI mag als Style Connect mee voor € 51.550,-.

Uitrustingsniveaus
Qua uitrustingniveaus is er keuze uit drie opties. De standaard Reference is onder andere uitgerust met parkeersensoren voor en achter, klimaatregeling met drie zones en Media System Colour met 5 inch touchscreen. Het Style-pakket voegt daar onder andere chroom-accenten, regen- en lichtsensor en 16 inch lichtmetalen wielen aan toe.
De meest complete uitvoering is de Style Connect met elektrisch bedienbare schuifdeuren, een sportonderstel, sportstoelen en 17 inch lichtmetaal. Verder wordt er een mediasysteem met navigatie en DAB+-radio toegevoegd. De Style Connect is er vanaf € 41.250,- in combinatie met de 1.4 TSI.

Gerelateerde artikelen

Eerste rij-indruk Seat Alhambra

Rij-impressies
Eerste rij-indruk Seat Alhambra
> Artikel lezen

Seat Alhambra interessanter voor zakelijke rijders

Autonieuws
Seat Alhambra interessanter voor zakelijke rijders
> Artikel lezen

Nieuwe instapdiesel en 4WD op Seat Alhambra

Autotests
Nieuwe instapdiesel en 4WD op Seat Alhambra
> Artikel lezen

Seat Alhambra Businessline doet goede zaken

Autonieuws
Seat Alhambra Businessline doet goede zaken
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.