Autonieuws

'Italië heeft 100 miljoen over voor Lamborghini Urus'

Groen licht is er nog altijd niet gegeven, maar Lamborghini heeft de bouw van een SUV al wel bevestigd. In 2017 zou een afgeleide van de Urus Concept van de band rollen. Waar precies is nog niet bekend, maar de Italiaanse overheid zou er liefst 100 miljoen aan belastingvoordeel voor over hebben wanneer dat in eigen land gebeurt.

Terwijl Lamborghini de blauwdrukken van haar (eerste) SUV aan het afronden is, ligt de zoektocht naar een productielocatie nog altijd volledig open. Want als het aan moederconcern Volkswagen ligt hoeft de Urus niet per se in Italië gebouwd worden. Iets waar de Italiaanse overheid anders over denkt…

MLB Evo-platform
Lamborghini moet, met of tegen z'n zin, de wet van Volkswagen volgen. Dat betekent in elk geval dat de Urus moet passen binnen de platformstrategie van de autogigant. En die dwingt de Urus op het MLB Evo-onderstel dat ook gebruikt wordt voor de nieuwe Audi Q7, de toekomstige Touareg en Porsche Cayenne en tevens aanstormende Bentley Bentayga.

Behoud werkgelegenheid
Het epicentrum voor de productie van modellen op dat MLB-onderstel ligt in Bratislava, waar de huidige Touareg en Cayenne van de band rollen. En zodoende is het niet onlogisch dat de Urus dat stel komt vergezellen (voor een optimale efficiëntie en daarmee een hogere winstmarge). Echter de Italiaanse premier Matteo Renzi wil dat de Lambo-op-hoge-poten van Italiaanse bodem komt.
Italië kan immers wel een opsteker gebruiken. De werkloosheid bedraagt er 12,5%. En daarom worden er subsidies aan Lamborghini beloofd. Liefst 100 miljoen euro heft de Italiaanse overheid over voor het veiligstellen van de Urus-productie, met daartegenover de garantie op zo'n 300 banen. Lamborghini-baas Stephan Winkelmann wil in elk geval vaart maken. Hij denkt dat de afzet van Lamborghini met een SUV in het gamma kan verdubbelen. De beslissing valt in juni.

Gerelateerde artikelen

China heeft z'n eigen Lamborghini Urus

Autonieuws
> Artikel lezen

Lamborghini Urus nu al 3 keer over de kop

Autonieuws
Lamborghini Urus nu al 3 keer over de kop
> Artikel lezen

Taart met extra slagroom bij Lamborghini

Autonieuws
Taart met extra slagroom bij Lamborghini
> Artikel lezen

TopCar vindt Lamborghini Urus niet extreem genoeg

Tuning & styling
> Artikel lezen

Wegdromen bij je favoriete Lamborghini Urus

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.