Autonieuws

Skoda-studenten bouwen Fabia pick-up

Elk jaar pakt de Volkswagen Groep flink uit op het GTI-evenement in het Oostenrijkse Wörthersee. Skoda bijt voor de komende editie (eind mei) het spits af met deze FUNstar, een Fabia die is vertimmerd tot pick-up.

Vorig jaar bouwden de studenten van de Skoda Academy speciaal voor het GTI Treffen de CitiJet, een dakloze CitiGo. Voor dit jaar is de Skoda Fabia onder handen genomen, en zie hier het resultaat: een compacte pick-up met de naam FUNstar.

Winnend ontwerp

De 23 Skoda-studenten startten in september 2014 met het project en na een flink aantal ontwerpvoorstellen werd de FUNstar als winnaar gekozen. Het dak van de Fabia werd in stukken gezaagd, het frame kreeg extra versteviging en de B-stijl is een stuk breder gemaakt om de pick-up voldoende stijf te houden.

Groen

Tot het ruwe werk er eenmaal op zat, kon met begin aan het finetunen. De studenten kozen voor een wit-groene kleurenstelling. Zowel binnen als buiten zijn er groene accenten te vinden. Tot aan de 18 inch Octavia RS-wielen toe en zelfs de sfeerverlichting kleurt groen.

Discofeestje
Of de FUNstar een feestje is om te rijden zullen we waarschijnlijk nooit achterkomen, maar muzikaal lijkt 'ie wel een fuif te kunnen bouwen. De pick-up is namelijk voorzien van een liefst 1.400 Watt sterke geluidsinstallatie met een 200 Watt subwoofer. De aandrijving geschiedt door een 122 pk sterke 1.2 TSI, gekoppeld aan een DSG-transmissie. Niet wat de studenten in gedachten hadden, maar de 1.8 liter TSI bleek niet in het motorruim te passen.

Gerelateerde artikelen

Skoda gaat naar Wörthersee met CitiJet

Autonieuws
Skoda gaat naar Wörthersee met CitiJet-schoolproject
> Artikel lezen

Skoda-stagiairs hebben dakloze CitiJet af

Autonieuws
Skoda-stagiairs hebben CitiJet af
> Artikel lezen

Gefacelifte Skoda Fabia in aantocht

Autonieuws
> Artikel lezen

Bescheiden facelift voor Skoda Fabia (Combi)

Autonieuws
Bescheiden facelift voor Skoda Fabia (Combi)
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.